Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

"Troņu spēle" faniem: Bukmeikeru prognozes par to, kurš ir favorīts cīņā par Dzelzs troni

© AP/SCANPIX

Daudzi miljoni ar nepacietību gaida seriāla Troņu spēle pēdējās sezonas pirmās sērijas pirmizrādi, kas jau svētdien, 14. aprīļa vakarā notiks ASV. Interneta plašumos ir izteikti neskaitāmi minējumi par to, kurš beigu beigās pārvaldīs Westeros kontinentu. Protams, nesnauž arī Betsafe bukmeikeri, kas no visiem seriāla varoņiem par galveno favorītu Westeros valdnieka lomai uzskata Brenu Stārku. Šāda varbūtība tiek vērtēta ar 54%.

Samērā augstas izredzes uz kāpšanu Dzelzs tronī ir arī Džonam Snovam (Jon Snow) un Sansai Stārkai (Sansa Stark) - abiem ziemeļniekiem tās vērtētas ar 17% iespējamību. Interesanti, ka pūķu karalienes Denerisas Tergerijanas (Daenerys Targaryen) izredzes uzvarēt Troņu spēlē tiek vērtētas vien ar 11%, lai gan, īpaši neiedziļinoties sižeta līnijā, varētu šķist, ka tieši viņai būtu jākļūst par Westeros valdnieci. Šādas prognozes tikai vēlreiz apliecina, cik negaidītiem sižeta pavērsieniem bagāts ir šis seriāls.

Jau no brīža, kad kļuva skaidrs, ka vienam no galvenajiem varoņiem - Džonam Snovam - dzīslās rit arī Targaryen dzimtas asinis, tika uzdots intriģējošs jautājums - vai viņš lidos ar vienu no iespaidīgajiem pūķiem? Betsafe bukmeikeri iespēju redzēt šādu ainu jau pirmajā 8. sezonas sērijā vērtē kā ļoti augstu - ar 50% iespējamību.

Troņu spēle nenoliedzami jau ir kļuvusi pār pēdējās desmitgades ikonu un pulcējusi milzīgus fanu pūļus visa pasaulē, tostarp arī Latvijā. Šis pretrunīgais seriāls izpelnījies iespaidīgu skaitu balvu, kā arī kļuvis par rekordistu daudzās kategorijās, piemēram, kļuvis par skatītāko seriālu pasaulē, saņēmis visvairāk Emmy balvas, kā arī ieguvis visu laiku dārgākā seriāla titulu.

Atgādinām, ka Latvijā Troņu spēle pēdējās sezonas pirmā epizode būs pieejama no pirmdienas, 15. aprīļa, ekskluzīvi HBO kanālā, kas atrodams arī LMT viedtelevīzijas un Tet Helio iTV un Shortcut piedāvājumā.

Seriāls uzņemts pēc rakstnieka Džordža R. R. Mārtina romānu sērijas "Dziesma par ledu un uguni" (A Song of Ice and Fire) motīviem, kuras pirmās daļas nosaukums ir "Troņu spēle" (A Game of Thrones). Seriāls ASV tiek pārraidīts televīzijas kanālā HBO kopš 2011. gada 17. aprīļa.