Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

KINO: Latviešu režisores dokumentālā filma par jaunu ģimeni mūsdienu Latvijā

© Publicitātes foto

No piektdienas, 8. februāra, kinoteātra Splendid Palace repertuārā būs skatāma aktrises, režisores un Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Nacionālās filmu skolas absolventes Elitas Kļaviņas debijas pilnmetrāžas dokumentālā filma Zorjana Horobraja (2019).

Tas ir intīms un skaudrs kādas jaunas ģimenes dzīves portretējums mūsdienu Latvijā. Krievu tautības meitene Zorjana Horobraja un latvietis Edgars Dapševics ir jauns pāris no Latvijas laukiem. Septiņpadsmit gadu vecumā viņi kļūst par vecākiem savam pirmajam bērnam. Filma seko līdzi viņu dzīves stāstam divu gadu garumā no otrā bērniņa dzimšanas brīža. Zorjana Horobraja, kuras vārds senkrievu valodā nozīmē «Ausma Drosmīgā», nonāk grūtas izvēles priekšā - starp savas mātes ieaudzināto pārliecību par laukiem kā vienīgo ģimenei piemēroto harmonisko dzimtas ligzdu un pilsētu ar pelņas un komforta iespējām. Filma skaudri portretē Latvijas sociālekonomisko realitāti, ļaujot skatītājam gūt nepastarpinātu ļoti personisku klātbūtnes iespaidu kādas ģimenes dzīvē.

Filmas režisore un galvenā operatore ir Elita Kļaviņa. Filmas otrais operators - Aleksandrs Grebņevs, montāžas režisore - Sandra Alksne, skaņu režisors - Artis Dukaļskis, krāsu korekcija - Krišs Roziņš, mūzikas konsultants - Artūrs Maskats.

Filmas garums: 62 minūtes. Filmas veidošanu finansiāli atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.