Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Latvijas filma "Homo novus" iekaros Ameriku

Bostonas Baltijas filmu festivālā šodien tiks izrādīta Nacionālā kino centra programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" spēlfilma "Homo novus", informēja filmas producents Jānis Kalējs.

Filmas galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, savukārt citu personāžus atveido Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi.

Komēdijā filmējušās arī citas sabiedrībā pazīstamas personas, piemēram, Kaspars Kambala, Intars Busulis un Andrejs Žagars. Filmas radošajā komandā ir arī operators Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Apvienotā Karaliste), producenti Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis.

"Filmai izdevies radīt pilnīgi neatkarīgu mākslas darbu, kuru var baudīt, pilnīgi neko nezinot par Anšlavu Eglīti, kaut gan Anšlavs ir pelnījis, ka viņu atceras. Tiem, kas pazīst Anšlavu Eglīti, šis ir dubults prieks - kā viņa humors un ironija par sabiedrību parādās filmā vizuālā formā. Filma ir aizraujoša, ar lielisku humoru un pašironiju, ar ļoti skaistu Latvijas zelta laikmeta atspoguļojumu. Un Latvijas mūsdienu slavenības, kas filmā parādās dažādās maskās un dažādos grimos, protams, ir elements pats par sevi," filmu vērtējusi eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Spēlfilma "Homo Novus" ar NKC, Valsts kultūrkapitāla fonda un tirdzniecības centra "Galerija Centrs" atbalstu tapusi studijā "Film Angels Productions". Filmas izplatītājs Latvijā ir uzņēmums SIA "ACME Film