Latvijas kino nesaņems Eiropas naudu

Eiropas Savienība (ES) piešķīrusi 5 miljonu eiro (3,5 miljonu latu) finansējumu Eiropas kino nozarei un trešo valstu filmu veidotājiem, taču Latvijas kino nozare nav iekļauta starp atbalstītajiem projektiem.

Eiropas kino nozarei finansējums piešķirts, lai nostiprinātu kultūras un darījumu attiecības starp Eiropas kino nozari un trešo valstu filmu veidotājiem.

ES finansējumu saņems 40 projekti. To vidū ir kopīga apmācība, savstarpēja popularizēšana, izplatīšana un filmu demonstrēšana, kā arī citi pasākumi, kas mudina Eiropas un ārvalstu skatītājus iepazīties ar citās valstīs uzņemtām filmām. Finansējums piešķirts atbilstīgi iniciatīvai "MEDIA International", kas sākta 2008.gadā, lai no ES līdzekļiem finansētu starptautisku sadarbību kino jomā.

Šogad finansējums un atlasīto projektu skaits salīdzinājumā ar 2008.gadu ir vairāk nekā divkāršojies.

ES finansējums Eiropas filmu un animācijas filmu veidotājiem un citiem audiovizuālās jomas profesionāļiem dos iespēju apgūt jaunas prasmes un popularizēt nozari savstarpējā sadarbībā ar profesionāļiem ārpus Eiropas.

No 95 pieteikumiem ir atlasīti 40 projekti, kas saņems finansējumu no ES finansējuma programmas "MEDIA International".

ES iestādes 2007.gadā vienojās par sagatavošanās darbību "MEDIA International", lai radītu ceļu jaunajai programmai "MEDIA Mundus". Šo jauno ES programmu starptautiskai sadarbībai kino jomā īstenos 2011.- 2013.gadā, un tā nodrošinās 15 miljonus eiro (10, 54 miljonus latu) finansējuma, lai pilnvērtīgi izmantotu ES audiovizuālās nozares aizvien lielāko interesi par sadarbību pasaules mērogā un tās piedāvātajām iespējām.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais