Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

"Helio iTV" – kopsolī ar laiku

© Publicitātes foto

Jau vairāk nekā 80% Lattelecom interaktīvās televīzijas skatītāju ir pievienojušies Helio interaktīvajai televīzijai jeb saīsinājumā Helio iTV – jauna līmeņa interaktīvai televīzijas videi, kas pielāgojas skatītāja vēlmēm. Tā kā Neatkarīgās lasītājiem ir liela interese par Helio iTV, esam apkopojuši lasītāju biežāk uzdotos jautājumus un Lattelecom atbildes uz tiem.

- Cik TV kanālu var redzēt Helio iTV, un cik daudz filmu ir pieejamas skatīšanai?

- Helio iTV kopumā piedāvā vairāk nekā 120 kanālu, turklāt apmēram 50 no tiem ir pieejami HD kvalitātē jeb augstākajā izšķirtspējā, kas nodrošina daudz labāku attēla kvalitāti un ļauj TV ekrānā saskatīt pat sīkākās detaļas - vai tās būtu lietus lāses vai hokeja ripa. Tāpat lielākajai daļai no tiem ir pieejama kāda no papildiespējām - arhīva un ieraksta funkcija ļauj skatīties pārraides sev ērtākajā laikā, ir iespēja apstādināt raidījumu un atsākt skatīties, kad vien to vēlies. Turklāt pilnīgi visiem Helio iTV klientiem ir iespēja šo pašu televīziju paņemt sev līdzi jebkur - tā ir vērojama mazajās ierīcēs - telefonos un planšetdatoros, kam pieejams jebkura pakalpojumu sniedzēja internets. Tāpat Helio iTV ir pieejams Shortcut Films un Shortcut Premiere ar vairāk nekā 10 000 filmu un seriālu sēriju.

- Kas ir pamata paka, un kas ir tematiskās pakas?

- Pamata piedāvājums jeb oriģinālā paka ir lielisks sākums aizraujošai izklaidei. Tajā ir 46 iecienītākie vietējie un ārzemju filmu, bērnu, sporta, izklaides, populārzinātniskie, mūzikas un televīzijas ziņu kanāli, kā arī vairāki testa kanāli, no kuriem visskatītākie ar laiku tiek iekļauti pamata piedāvājumā. Papildus var izvēlēties kanālu pakas, kas ir atbilstošākās katra ģimenes locekļa interesēm - piedāvājumā ir filmu, bērnu, sporta, populārzinātniskā, mūzikas, Krievijas, starptautiskā un citas kanālu pakas ar vairākiem kanāliem katrā no tām.

Turklāt jaunie klienti vai esošie Lattelecom interneta klienti, piesakot komplektu ar Helio iTV, uz trim mēnešiem dāvanā saņem visas tematiskās pakas: bērnu, filmu, mūzikas, populārzinātnisko, starptautisko, Krievijas un sporta paku.

- Vai ir īpaši izdalīts saturs bērniem?

- Helio iTV piedāvā iegādāties atsevišķu bērnu kanālu paku, kā arī tā ir vienīgā televīzija Latvijā, kas piedāvā īpašu piedāvājumu ar speciāli pielāgotu vidi mazākajiem skatītājiem. Atsevišķā sadaļa Bērnu stūrītis sniedz iespēju ērti un vienkārši skatīties pašiem mazākajiem piemērotu saturu - gan uz lielā ekrāna, gan planšetē un viedtālrunī. Lielākā daļa multiplikācijas filmiņu ir pieejamas vismaz divās no trim valodām - angļu, krievu, latviešu. Turklāt tas ir ērti paņemams līdzi - gan kafejnīcā Latvijā, gan arī īslaicīgi ceļojot Eiropas ekonomikas zonas valstīs.

Bērnu stūrītis ir īpaši pirmsskolas vecuma bērniem (no 2 līdz 7 gadiem) veidota vide. Tā ir droša, ērta un vienkārši lietojama, jo bērns intuitīvi pats var izvēlēties multfilmu. Savukārt vecāki var izvēlēties īpašus drošības uzstādījumus - norādīt vecuma grupu, bloķēt nevēlamo saturu, uzstādīt speciālus audio valodas iestatījumus, izslēgšanas laiku utt.

- Vai Helio iTV var redzēt jaunākās filmas, un vai par tām ir jāmaksā?

- Helio iTV ir pieejams Latvijā plašākais filmu, seriālu un raidījumu piedāvājums, tostarp iespēja izvēlēties savas filmas vai seriālus Shortcut Films un Shortcut Premiere. Shortcut Films par fiksētu mēneša abonēšanas maksu ļauj skatīties tūkstošiem lielisku filmu un seriālu sēriju, ko var skatīties vienu pēc otras - kaut visu vakaru. Savukārt jaunākās un aktuālākās filmas atrodamas Shortcut Premiere, un tās var iznomāt uz 48 stundām. Salīdzinot ar kino, tas ļauj ne tikai filmu izbaudīt mājas ērtībās, bet ir arī ievērojami izdevīgāk - īpaši, ja uz filmu dodas visa ģimene.

- Kādas šobrīd ir aktuālākās filmas un seriāli Shortcut piedāvājumā?

- Klienti īpaši novērtē plašo Latvijas satura piedāvājumu, piemēram, tikko Dzintaru koncertzālē notikušā latviešu komponista Imanta Kalniņa jubilejas koncertu Menuets, Kalniņš, Latvija. 50, 77, 100, multiplikācijas filmas par Loti, filmu visai ģimenei pēc Vizmas Belševicas darba Bille, gada lielāko notikumu uz Latvijas humora skatuves Comedy Latvia: Renāra Zeltiņa cepiens, Andreja Ēķa komēdijas Svingeri un Blēži, dokumentālo filmu par Latvijas pirmo ārlietu ministru Zigfrīds Anna Meierovics, latviešu kino klasiku Ceplis un Pie bagātās kundzes, kā arī daudzas citas.

Tāpat Shortcut Films piedāvājumā ir Lattelecom kanālu - 360TV un STV! Pirmā - veidotie raidījumi un seriāli. Ir pieejamas arī raidījumu iepriekšējās sezonas, turklāt nepacietīgākie jaunākās sērijas var noskatīties vēl pirms to pirmizrādes TV kanālā - tostarp Saldais pārītis, Caur ērkšķiem uz..., Sapnis par Eiropu (un tā pirmā sezona - Sapnis par Ameriku), Māmiņu klubs un daudzi citi.

Kopš augusta Shortcut Films piedāvā divreiz vairāk satura - piedāvājumā ir arī pasaulslavenā satura ražotāja HBO filmas un seriāli, tostarp Sešas pēdas zem zemes, Troņu spēle, Soprano ģimene, Šķiršanās, Lielie mazie meli, Mežonīgo Rietumu pasaule, Asi priekšmeti un daudzi citi. Savukārt Shortcut Premiere piedāvājumā jau šobrīd ir vērojamas absolūti visas Harija Potera filmas, kas priecēs daudzus tūkstošus jaunā burvja piedzīvojumu cienītāju.

- Pēc cik ilga laika Helio iTV var redzēt filmu, kas tikko bijusi kinoteātros?

- Ierasti filma Shortcut Premiere piedāvājumā nonāk trīs līdz sešus mēnešus pēc tās izrādīšanas kino. Tomēr to ietekmē vienošanās ar katras konkrētās filmas izplatītājiem.

- Pēc cik ilga laika Helio iTV parādās seriālu jaunākā sezona?

- Īpaši rūpējamies par to, lai Lattelecom klienti saņemtu jaunāko un aktuālāko saturu, tikko pēc to pasaules pirmizrādēm, piemēram, seriāli Sekretāres kundze, Jūras spēku komanda, Miljardi pie mūsu skatītājiem nonāk nākamajā dienā pēc to pasaules pirmizrādes, turklāt ar tulkojumu (subtitriem) latviešu un krievu valodā! Tāpat arī visu HBO seriālu aktuālo sezonu jaunākās sērijas nonāks pie Latvijas skatītājiem ne vēlāk kā 24 stundas pēc to pirmizrādes ASV.

- Cik ilgi filmas un TV pārraides saglabājas arhīvā?

- Ja šādu iespēju ir sniedzis kanāls, TV kanālu arhīvā raidījumi, seriāli un filmas pieejami vēl septiņas dienas pēc to tiešraides TV kanālā. Tieši tikpat ilgi ir pieejamas ierakstītās pārraides. Savukārt Shortcut Films var redzēt simtiem populāru seriālu un filmas bez noteikta laika ierobežojuma - līdz līguma termiņa beigām, kas uzņēmumam ir noslēgts ar satura piegādātāju un katrā gadījumā ir atšķirīgs.

- Vai var vienlaikus skatīties dažādu saturu uz dažādiem ekrāniem?

- Helio iTV saviem klientiem piedāvā iespēju skatīties saturu - TV kanālus, filmas, seriālus - vienlaikus uz vairākiem ekrāniem, katram ģimenes loceklim skatoties tieši to, ko viņš vēlas. Bez jau ierastā mājas TV ekrāna, izmantojot Helio iTV aplikāciju, šobrīd ģimenei ir iespēja TV vērot arī mazajos ekrānos - savā viedtālrunī un planšetdatorā.

- Cik iekārtu var vienlaikus pieslēgt Helio iTV, un vai par to ir papildus jāmaksā?

- Savu iecienītāko saturu var vērot ne vien TV ekrānā, bet bez maksas vēl papildus trīs ierīcēs, piemēram, divos viedtālruņos un vienā planšetdatorā. Šis ir bonuss, par ko papildus nav jāmaksā.

- Kāpēc notiek pāreja no Lattelecom interaktīvās televīzijas uz Helio iTV?

- Ir risinājumi, kuri neiztur laika pārbaudi, pie tiem pieskaitāma arī iepriekšējā televīzijas platforma. Tā bija novecojusi, un turpmāka attīstība nebija iespējama. Tāpat vairāku gadu garumā esam saņēmuši neskaitāmus klientu ieteikumus tām lietām, kas padarītu viņu dzīvi ērtāku - šīs lietas lielā mērā esam ieviesuši vai uzsākuši to ieviešanu jaunajā Helio iTV. Būtiskākā no tām - televīzija ģimenei.

Helio iTV pielāgojas katram skatītājam, vienlaikus neierobežojot nevienu no ģimenes locekļiem. Vienkāršāk sakot, nav vairs jācīnās par televīzijas pulti, jo katrā ekrānā (televizora, planšetes, viedtelefona) var skatīties savu saturu. Turklāt, to var darīt arī ārpus mājas. Mazais ekrāns viedtālrunī vai planšetē kalpo kā papildu ekrāns mājās vai ārpus tās, izmantojot jebkādu interneta pieslēgumu. Ja ģimenes galva vēlas skatīties futbolu, bet bērni labāk gribētu redzēt kādu no jaunākajām multfilmām, tad ar Helio iTV starpniecību šīs vēlmes var sabalansēt, piemēram, futbola spēli vērot lielajā ekrānā, bet multfilmas, kas atrodamas Bērnu stūrītī, mazulis var skatīties planšetē, atrodoties savā istabā.

Daudzi Helio iTV skatītāji jau ir novērtējuši iespēju pārnest saturu no mazās ierīces uz TV ekrānu, proti, sākt skatīties filmu, sēžot sastrēgumā, bet filmas beigas noskatīties jau mājās pirms vakariņām, kā arī mazo ekrānu izmantot kā pulti, piemēram, vadīt kādu no ekrāniem attālināti.

***

Satura meklēšana

Iespēja meklēt sevi interesējošo pārraidi latviešu, angļu un krievu valodā

• TV programmā - nākotnes raidījumi

• Arhīvā - TV kanālā jau pārraidītie raidījumi

• Filmu un seriālu sadaļā - filma, seriāls vai raidījums Shortcut Films vai Shortcut Premiere piedāvājumā

*APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA