Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Latvijā uzņems filmas ar Mikiju Rurku un Alu Pačīno

© Tass/Scanpix

Jau šoruden producēšanas kompānija "Forma Pro Films" uzsāks divu jaunu un vērienīgu daudzmiljonu filmu projektu sagatavošanu - Latvijā filmēsies Mikijs Rurks, Als Pačīno, Skots Edkinss un citas slavenības.

Galvenās lomas šajā filmā atveidos tādi slaveni aktieri kā Mikijs Rurks un Skots Edkinss.

Pirmā mākslas filma - "Warhunt" būs mistikas piesātināts militārs trilleris, kura darbība norisināsies Otrā Pasaules kara laikā. "Raganu medības" tiks filmētas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Pokaiņos un Līgatnes mežos un alās. Galvenās lomas šajā filmā atveidos tādi slaveni aktieri kā Mikijs Rurks un Skots Edkinss.

Otrs projekts ir pasaku filma bērniem "Pinocchio". Lai arī Pinokio - koka cilvēciņa ar garo degunu stāsts ir šķietami vispārzināms, tā ekranizācija nav notikusi nu jau vairākus gadu desmitus, tāpēc ir vērts šo jauko stāstu vēlreiz izstāstīt jaunākajai paaudzei. Filmēšana galvenokārt norisināsies Jaunpils pilī, Vecrīgā un Rīgas Latviešu biedrības namā, kā arī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kurš uz filmēšanas laiku pārvērtīsies par brīnumainu leļļu pilsētu. Jāatzīmē, ka meistara Džepeto lomai ir aizrunāts pats Als Pačīno.

Jāatzīmē, ka līdz ar ārzemju filmu uzņemšanu Latvijas ekonomikā ieplūst vairākos simtos tūkstošu eiro mērāms finansējums. Tas rada būtisku pienesumu ne tikai kino nozarē, bet arī daudzās citās ekonomikas sfērās, piemēram, pakalpojumu sektorā, tostarp viesnīcu, ēdināšanas, transporta, apsardzes u.c. Tāpēc ikviena šāda filmu projekta realizācija ir svarīgs sasniegums visai Latvijas tautsaimniecībai, kas papildus vairos arī Latvijas valsts atpazīstamību un pievilcību pasaules līmenī.