Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Zināms nākamās Džeimsa Bonda filmas režisors

© REUTERS / Scanpix

Nākamās Džeimsa Bonda filmas, kuras iznākšana uz ekrāniem paredzēta 2020.gada 14.februārī, režisors būs ASV kinematogrāfists Kerijs Džoudžī Fukunaga, ceturtdien pavēstīja kinofranšīzes producenti.

Fukunaga kļūs par pirmo bondiānas filmas režisoru amerikāni kopš tās iznākšanas uz ekrāniem 1963.gadā.

Britu režisors Denijs Boils, kuram sākotnēji bija uzticēts darbs pie šī projekta, no tā atteicies.

Fukunaga kļūs par pirmo bondiānas filmas režisoru amerikāni kopš tās iznākšanas uz ekrāniem 1963.gadā.

"Mēs esam priecīgi, ka strādāsim ar Keriju. Viņa daudzpusība un novatorisms viņu padara par izcilu izvēli mūsu nākamajam Džeimsa Bonda piedzīvojumam," tviterī pavēstīja Maikls Vilsons, Barbara Brokoli un Daniels Kreigs.

Fukunaga ir pazīstams kā godalgu "Emmy" saņēmušā seriāla "True Detective" pirmās sezonas un "Netflix" pirmās pilnmetrāžas filmas "Beasts of No Nation" režisors.

Bondiānas 25.lentes filmēšana sāksies 4.martā studijā "Pinewood", netālu no Londonas. Tā būs pēdējā lente, kurā Bonda lomu atveidos Kreigs.

Fukunaga stāsies "Oskara" balvu saņēmušā režisora Boila vietā, kurš projektu pametu augustā, lēmumu skaidrojot ar "radošām domstarpībām", kas viņam bijušas ar producentiem.

Boila aiziešana no projekta laikā, kad bija sākusies aktieru atlase, aizkavējusi lentes iznākšanu uz ekrāniem. Tās pirmizrāde sākotnēji bija paredzēta Lielbritānijā 2019.gada 25.oktobrī.