Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Eiropas Filmu akadēmijas balvai atlasītas 49 spēlfilmas

SCARY MOTHER. Gruzīnu un igauņu kopražojuma spēlfilma iekļuvusi starp tām 49 filmām, no kurām tiks izvēlētas nominācijas prestižajām EFA balvām. Tā jau demonstrēta Lokarno kinofestivālā un veltīta kādas 50 gadus vecas kundzes problēmām, kas nonākusi izvēlē starp ģimeni un kaislību rakstīt © Ekrānšāviņš

Vakar Eiropas Filmu akadēmija (EFA, the European Film Academy) izplatīja paziņojumu par to, kādas filmas izvēlētas vērtēšanai Eiropas Filmu akadēmijas 2018. gada balvai.

Saskaņā ar procedūru lielā saraksta veidošana bija diezgan komplicēta. 20 valstīs notika balsošana, kurā piedalījās lielākā daļa EFA biedru. Tad EFA valde un pieaicinātie eksperti, starp viņiem arī lietuvietis Edvīns Puk-šta, pieņēma gala lēmumu izvirzīt tieši šīs 49 spēlfilmas, kas reprezentē 35 Eiropas valstis. Tuvāko nedēļu laikā vairāk nekā 3500 EFA biedru balsos par nominācijām kategorijās: Labākā filma, labākais aktieris/aktrise, labākais scenārists. Par pārējām nominācijām lems astoņu ekspertu žūrija. Pēc tam, protams, notiks gala balsojums par uzvarētājiem.

Garais filmu saraksts aplūkojams vietnē www.europeanfilmawards.eu. Pamatā tās ir divu vai vairāk valstu kopražojuma filmas. Skumjā ziņa ir tā, ka, pārlūkojot atlasīto filmu listi, tajā nebija atrodams Latvijas vārds. Taisnību sakot, Baltijas valstis tajā pārstāvētas vien ar Igaunijas otrā plāna pieminēšanu Gruzijas un Igaunijas kopražojuma filmā Scary Mother.

Kā jau Neatkarīgā rakstīja, EFA apbalvošanas ceremonija šogad notiks 15. decembrī Spānijā, bet balvu par mūža ieguldījumu tajā saņems spāņu aktrise Karmena Maura.