Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

"Splendid Palace" jubilejas sezonu šodien uzsāk ar slaveno "Fantomasu"

© Publicitātes foto

Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien plkst.19 notiks 95.sezonas atklāšanas seanss, kurā tiks demonstrēta režisora Andrē Junabela 1964.gada filma "Fantomass".

Sezonas atklāšanas vakarā skatītājiem pirmo reizi tiks piedāvāta izvēle skatīties filmu oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā, vai arī izvēlēties kinolenti ar padomju laika dublāžu krievu valodā.

Sezonas atklāšanas vakarā skatītājiem pirmo reizi tiks piedāvāta izvēle skatīties filmu oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā, vai arī izvēlēties kinolenti ar padomju laika dublāžu krievu valodā. Filma oriģinālvalodā tiks demonstrēta kinoteātra lielajā zālē plkst.19, bet dublēto versiju krievu valodā ar latviešu subtitriem varēs redzēt mazajā zālē plkst.19.30.

Kā norādīja kinoteātra pārstāvji, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja ne vien noskatīties leģendāro filmu, bet arī piedzīvot spriedzes pilnu atmosfēru un dažādus pārsteigumus.

Franču detektīvromānu rakstnieki Pjērs Suvestrs un Marsels Alēns Fantomasa stāstu radīja 1911.gadā, un pēcāk par to veidotas grāmatās, radio lugas, kā arī filmas. Režisora Junabela triloģija ar aktieriem Luiju de Finesu un Žanu Marē galvenajās lomās būtiski atkāpās no pirmavota, ieviešot tajā komēdijas un parodijas elementus. "Režisors gan pasmejas par tobrīd strauji aktuālo un Džeimsa Bonda popularizēto spiegu kino tēmu, gan arī cītīgi seko tās piemēram," Juabela pieeju filmas veidošanā aprakstīja kinoteātra pārstāvji.