Studijai "Rija" Annesī festivāls un animācijas filmu tirgus bijis veiksmīgs

No Annesī festivāla un veiksmīgas dalības animācijas filmu tirgū MIFA, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Francijā, atgriezušies filmu studijas RIJA pārstāvji,informē Līna Bērziņa, filmu studijas "Rija" pārstāve.

Pasaules animācijas filmu tirgū RIJA piedalījās ar savu stendu, kur ārvalstu interesentiem piedāvāja Latvijā tapušās animācijas filmas.

Kā stāsta Bērziņa, interesi par labāko latviešu animācijas filmu programmām izrādījuši gan vairāki festivāli un kultūras organizācijas no Čehijas, Spānijas, Vācijas un, Brazīlijas gan arī izglītības iestādes no Singapūras, Argentīnas, Slovākijas. Honkongas pārstāvji pauduši vēlmi izveidot izrādīt Latviešu kultūras programmu.

Pēc dalības Berlīnes un Lionas tirgos, studija "Rija" Anesī ir noslēgusi līgumu par animācijas filmas "Kad āboli ripo" demonstrēšanu vienlaicīgi 30 Francijas kinoteātros sākot ar šī gada 22.septembri.

Dalība MIFA animācijas tirgū bija jau septītais studijas RIJA projekts, kas īstenots Latvijas Investīciju attīstības aģentūras "Ārējo tirgus aktivitāšu" programmas ietvaros.

Interese par Latviešu kino un filmu uzņemšanas iespējām Latvijā palielinās ik reizi, kad tiek pārstāvēta kādā no nozares tirgiem.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais