Jāņa Norda filma Maskavas kinofestivāla konkursā

AR PUTĀM UZ LŪPĀM. Jāņa Norda spēlfilma iekļauta Maskavas starptautiskā festivāla filmu programmā © Publicitātes foto

Rīt Maskavā sākas četrdesmitais starptautiskais kinofestivāls, un šī A klases festivāla galvenajai konkursa skatei šogad atlasīta Jāņa Norda jaunākā spēlfilma Ar putām uz lūpām.

Kā informē Nacionālā kinocentra pārstāve Kristīne Matīsa - pirmoreiz pēdējo 30 gadu laikā Maskavā tiek demonstrēta tik plaša Baltijas filmu programma.

Maskavas kinofestivāla galvenajā konkursa programmā šogad kopā ar Jāņa Norda spēlfilmu iekļautas vēl piecpadsmit pilnmetrāžas spēlfilmas no Itālijas, Francijas, Beļģijas, ASV, Norvēģijas, Korejas, Jaunzēlandes, Kazahstānas, Armēnijas, Turcijas, Uzbekistānas un citām valstīm. Žūrijā, kuru vadīs itāļu producents Paolo del Broko, strādās vācu aktrise Nastasja Kinski, režisore Anna Melikjana (Krievija), aktieris Džons Sevidžs (ASV) un režisors Ljans Cao (Ķīna). Galvenajā konkursa skatē žūrija apbalvos labāko filmu, labāko režiju un labākos aktierdarbus, savas balvas pasniegs arī pasaules un Krievijas kinokritiķi. Režisora klātbūtne seansos ir festivāla reglamenta nosacījums.

Viena no festivāla īpašajām programmām ir filmu skate Baltijas valstu kino gadsimts. Tajā iekļautas dažādu gadu filmas - gan kinoklasika, gan jaunāko laiku filmas. Latviju šajā programmā pārstāv Aika Karapetjana jaunākā spēlfilma Pirmdzimtais (2017) un Rolanda Kalniņa klasiskā spēlfilma Ceplis (1972) atjaunotā versijā, Latvijas studija Lokomotīve un producents Roberts Vinovskis ir arī viens no kopražojuma partneriem igauņu spēlfilmā Lomu spēles / Teesklejad (2016), kurai mūziku rakstījis Latvijas komponists Kārlis Auzāns.



Izklaide

17. un 18.septembrī "Kultūrtelpā Auss" norisinājās "Izdevniecības MicRec" organizētā pirmā "Maestro Songwriting Camp" dziesmu rakstīšanas nometne, kuru apmeklēja arī tās patrons Maestro Raimonds Pauls.

Svarīgākais