"Mazie laupītāji" Tokijā pulcē pilnu skatītāju zāli

© studioforma.lv

Ikgadējā ES filmu festivālā Japānā, kas šogad noris no 28.maija līdz 25.jūnijam, ar četriem seansiem Tokijā un Japānas pilsētā Fukuokā tiek demonstrēta režisora Armanda Zvirbuļa filma "Mazie laupītāji.

Pirmajā demonstrēšanas reizē 30.maijā filma pulcēja pilnu Tokijas Nacionālā modernās mākslas muzeja Nacionālo filmu centra zāli un guva ļoti lielu atsaucību japāņu skatītāju vidū.

Latvija ES filmu festivālā piedalās jau ceturto reizi. 2007.gadā tika demonstrēta filma "Ūdensbumba resnajam runcim", 2008.gadā filma "Ķīlnieks" un 2009.gadā filma "Rīgas sargi". Visas filmas vienmēr bijušas plaši apmeklētas, turklāt 2009.gadā demonstrētā filma "Rīgas sargi" kļuva par 3.skatītāko filmu visa festivāla laikā.

Šogad Latvijas dalība Eiropas Savienības filmu festivālā Japānā bija iespējama pateicoties Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Latvijas Nacionālā Kino centra, filmu studijas "Forma" un Eiropas Savienības pārstāvniecības Japānā atbalstam.

Latvijas vēstniecība Japānā vēlas izteikt īpašu pateicību Kultūras ministrijai un kultūras ministram Intam Dālderim par sniegto atbalstu, lai filmu būtu iespējams demonstrēt festivāla laikā ar japāņu subtitriem.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.