Okupācijas muzejā demonstrēs Džeimsa Tastija dokumentālo filmu "The Singing Revolution"

19.maijā plkst.18:00 Latvijas Okupācijas muzejā tiks demonstrēta Džeimsa Tastija 2007.gadā veidotā dokumentālā filma "The Singing Revolution" ("Dziesmotā revolūcija") par igauņu dziesmoto atmodu 1991.gadā.

"Dziesmotā revolūcija" stāsta par igauņu tautas alkām pēc pašnoteikšanās un tās nelokāmo pārliecību par to, ko nozīmē būt brīvam, būt igaunim. Baltijas valstis savu neatkarību atguva ar dziesmas spēku, kas pārējā pasaulē radīja izbrīnu. Sensenās tradīcijas, kas saglabātas visu trīs tautu dziesmās un tērpos, iezīmēja viņu atšķirību no padomju okupantiem un palīdzēja tām atgūt savas tiesības. Dziesmu svētki un akcija "Baltijas ceļš" iezīmējās kā unikāls trīs kaimiņu valstu kultūras mantojums.

Filma tiks demonstrēta angļu valodā ar latviešu subtitriem.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.