Veidos dokumentālus stāstus par dzīvi bijušās PSRS republikās toreiz un tagad

No 26. aprīļa līdz 30. aprīlim Siguldā notiks starptautisks radošs seminārs ar vadošo dokumentālā kino ekspertu dalību, kurā piedalīsies 15 jaunie kinematogrāfisti no 15 valstīm, kā arī vadošie kino eksperti no Krievijas un Rietumeiropas vadošajām kinematogrāfijas skolām.

Plānotais pasākums Siguldā ir starta posms unikālam dokumentālā kino projektam "15 Young by Young" ("15 stāsti par jauno"), kas stāstīs par 15 bijušo PSRS republiku dzīvi toreiz un neatkarīgās valstīs tagad.

Šī projekta mērķis ir izstāstīt par jauniešu dzīvi postpadomju laikā, atbalstīt jaunos kinematogrāfistus, kā arī radīt sociālu platformu plašam starpvalstu un kultūru dialogam, tādēļ, projektam sākoties, tiek organizēti dažādi publiski pasākumi, lai iepazīstinātu ar projektu un tā dalībniekiem ne tikai Latvijas profesionālo kultūras un kino sabiedrību, bet arī plašāku kino mīļu auditoriju, stāstīja projekta galvenā producente un kompānijas "Avantis" direktore Ilona Bičevska.

"15 Young by Young" ir iecerēta kā jauna 15 sēriju dokumentālā filma par dzīvi šodien un jauniešu cerībām bijušajās PSRS republikās. Katrs autors radīs 15 minūtes garu dokumentālo filmu, kas tiks pārraidīta televīzijā NVS valstīs un Eiropā. Tie būs 15 stāsti par jaunām valstīm un par jauniem cilvēkiem, kurus uzņems un veidos perspektīvākie jaunie režisori no Kazahstānas, Baltkrievijas, Tadžikistānas, Ukrainas, Gruzijas, Uzbekistānas, Kirgizstānas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Moldovas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Latvijas.

Latviju šajā projektā pārstāv Dzintars Dreibergs, kura pēdējā filma "Padoties aizliegts" nesen veiksmīgi tika parādīta Latvijas kinoteātros.

Svarīgākais