Animācijas filmu «Kad āboli ripo» izrādīs Losandželosā

© kadrs no animācijas filmas "Kad āboli ripo"

Šodien, 6. martā Losandželosas lielajā Disneja teātrī demonstrē studijā RIJA tapušo animācijas filmu «Kad āboli ripo».

Animācijas īsfilma «Kad āboli ripo» iekļauta REDCAT starptautiskā bērnu filmu festivāla īpašajā programmā, kur atlasītas pagājušā gada labākās animācijas filmas, kas domātas pašiem mazākajiem skatītājiem.

Festivālā, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, viesojas arī filmas režisors Reinis Kalnaellis, kas pēc filmas tiksies ar mazajiem skatītājiem un atbildēs uz viņu jautājumiem par filmas galvenajiem varoņiem.

Pagājušajā nedēļā filma tika izrādīta BAM Kids bērnu filmu festivālā Ņujorkā, kur milzīgās skatītāju intereses dēļ tika rīkoti filmas papildseansi. Patiešām prieks, ka mūsu animācija tiek augstu vērtēta visā pasaulē, jo līdz šim «Kad āboli ripo» izrādīta jau 36 pasaules valstīs, bet tās ceļš vēl nav beidzies.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.