Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

BALTIJAS PĒRLE: Filma “Misters Holmss”

© Publicitātes foto

Šerloks Holmss jau sen kā devies atpūtā. Pametis Londonu un Beikerstrītu, viņš pārcēlies uz nomaļu ciematiņu Saseksas grāfistē, kur aizvada savas dienas kopā ar saimniecības vadītāju un viņas dēlu. Leģendārais izmeklētājs ir ieslīdzis nesteidzīgā lauku dzīves ritmā: nodarbojas ar biškopību, raksta dienasgrāmatu un cītīgi turpina vingrināt savu spožo, aso prātu un vērīgumu. Neraugoties uz savrupo dzīvesveidu, slavenajam privātdetektīvam joprojām nedod miera kādas neatklātas lietas noslēpums. Holmss ir pārliecināts, ka, to atšķetinot, gūs atbildes uz daudziem viņu pašu urdošajiem jautājumiem par dzīvi un mīlestību.

Viens no kinodarbiem, ar ko festivāls „Baltijas pērle” savā programmā lepojas jo īpaši, ir leģendārā un oskarotā scenārista un režisora Bila Kondona („Dievi un monstri”) filma „Misters Holmss”.

Šī valdzinošā, saturiski sarežģītā filma atstāj neizdzēšamu iespaidu kā izcils veikums labākajās britu kino tradīcijās. Aktieris Īens Makkellens, režisors Bils Kondons un ģeniālais komponists Kārters Barvels kopīgiem spēkiem radījuši kaut ko ārkārtīgi aizkustinošu un dzirkstoši noslēpumainu.

Makkellena niansēti virtuozais tēlojums raisa teju neaprakstāmas emocijas. Viņa Šerloks Holmss kā lauva ziemā patvēries idilliskā Saseksas grāfistes nostūrī, lai starp bitēm, pakalniem un pēcpusdienas tējas malkošanām aizmirstu par noziegumiem, beidzot izbaudītu dzīvi. Viņa pīpe un cilindrs ir atstāti pagātnē. Šie atribūti, starp citu, ir vien daļa no mīta, ko uzbūrusi ietekmīgā drauga – doktora Vatsona – iztēle. Nekas nevēsta, ka pēc pieklusuma varētu nograndēt negaiss. Holmsam nedod miera tikai viena nepabeigta lieta, viena mīklaina pazušana, viens neatklāts noziegums...

Makkellens šajā tēlā iejuties ar apskaužamu pašapziņu, kas atainojas ikkatrā viņa kustībā, parādot vēl neiepazītu Šerloku Holmsu. Aktiera šarms un meistarība mudina atkal un atkal atgriezties pie šīs filmas. Filma, kurā nevar neiemīlēties!

Lielbritānija, ASV, 2015, 105 min

Režisors: Bils Kondons

Scenārija autori: Džefrijs Hetčers, Mičs Kallins, Artūrs Konans Doils

Lomās: Īens Makkellens, Milo Pārkers, Lora Linnija, Hetija Morahana, Patriks Kenedijs, Hirojuki Sanada, Rodžers Allams, Kolins Starkijs, Filips Deiviss, Nikolass Rovs

Filma būs skatāma kino festivālā "Baltijas pērle". Kino festivāls notiks no 17.līdz 21.septembrim. Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties "Biļešu serviss" tīklā un kinoteātrī "Splendid Palace".

Avots: balticpearl.lv