BALTIJAS PĒRLE: Filma “Amerikānis Parīzē”

© Publicitātes foto

„Ja tu mani neiemīlēsi, neviens mani neiemīlēs. Ja es nemīlēšu tevi, es nemīlēšu nevienu,” – Semjuels Bekets.

Amerikāņu rakstnieks, kam jau pāri pusmūžam, ierodas Parīzē, lai saņemtu negaidītu un gluži neticamu mantojumu: dzīvokli pilsētas visvecākajā un apburošā rajonā – Marē.

Notraucis no sevis pagātnes izmisumu un vilšanos, viņš ir pametis Ņujorku un nu žilbinošu iespēju gaidās cer uzsākt jaunu dzīvi. 

Parīze, smagnēja un vilinoša kā smaržas „Shalimar”, apreibinādama ar izsmalcinātu ēdienu un vīna aromātiem, sudrabaini laistījās dzidrajā gaisā, ieskāva cepto kastaņu lieglaimē, vilināja ar papēdīšu klaudzoņu Monmartrā...

Kamēr vieglprātīgais amerikānis savā apjukumā svaidās starp dažādiem notikumu attīstības variantiem, noskaidrojas, ka nav mantots dzīvoklis vien, bet arī ģimenes noslēpumi un atbildes uz daudziem jautājumiem, kas tirdījuši viņu kopš bērnības.

Filma ar īpašu gaisotni, teju neizskaidrojamu burvību, zēnisku tiešumu, ieskauta romantikas dūmakā, ar šķipsniņu huligānisma piedevām, aizkustinoša un sirsnīga, ar vieglu skumju blāzmojumu. 

Spožais aktieru ansamblis padarījis šo filmu par nelielu brīnišķu šedevru. Tik izsmalcinātu un asprātīgu, ka to nekavējoties gribas noskatīties atkārtoti. Filmas laikā jūs smiesieties, brīnīsieties, sajūsmināsieties, uztrauksieties, sašutīsiet un raudāsiet no laimes – pārsteidzošs emociju un jūtu kokteilis, ko sajaukt ir pa spēkam tikai Parīzei. 

Lielbritānija, Francija, ASV, 2014, 105 min

Režisors: Izraels Horovics

Lomās: Megija Smita, Kevins Klains, Kristīne Skota Tomase un citi

Filma būs skatāma kino festivālā "Baltijas pērle". Kino festivāls notiks no 17.līdz 21.septembrim. Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties "Biļešu serviss" tīklā un kinoteātrī "Splendid Palace".

Avots: balticpearl.lv

Svarīgākais