BALTIJAS PĒRLE: Filma “Petruškas sindroms”

© Publicitātes foto

Dinas Rubinas romāna „Petruškas sindroms” ekranizācija eleganti balansē uz robežas starp maģisku pasaku, melodrāmu un psiholoģisku trilleri.

Viņš sacenšas talantā ar pašu likteni, ar Radītāju, bet nespēj iesvelt dzīvību sievietē, kas zaudējusi vēlmi dzīvot. Stāsts par radītāja un radījuma visaptverošo mīlestību. Aizkustinoši liegs sižets, kurā savijušies ģimenes noslēpumi, neprātīga kaisle, aktiermākslas burvība, mistiski motīvi un vienkārša cilvēciska vēlme iemantot personīgo laimi.

Leļļu pasaulē mītoša leļļu meistara apsēstība ar sievieti rod iemiesojumu marionetē. Tas ir neparasts, sarežģīts un traģisks trijstūris. Viņa priekšā ir smaga izvēle – starp dzīvību un mākslu...

Krievija, Šveice, Vācija, 2015, 97 min

Režisore: Jeļena Hazanova

Lomās: Jevgeņijs Mironovs, Čulpana Hamatova, Merabs Ninidze, Vladimirs Seļezņovs, Jūlija Marčenko, Kirils Frolovs, Aleksejs Ļubimovs, Era Ziganšina

Filma būs skatāma kino festivālā "Baltijas pērle". Kino festivāls notiks no 17.līdz 21.septembrim. Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties "Biļešu serviss" tīklā un kinoteātrī "Splendid Palace".

Avots: balticpearl.lv

Svarīgākais