Sabilē ražos ābolu sidru

Senajā Latvijas vīna darīšanas galvaspilsētā Sabilē, ir tapusi sidra darītava. Tās saimnieki, ievērojot klasiskās sidra gatavošanas tradīcijas,Abavas senlejas sirdī ir radījuši gardu ābolu sidru.

Rūpīgas un pārdomātas vietējo ābolu šķirņu atlases rezultātā ir iegūts izcils sidrs, kura īpašības raksturo dzidrums, svaigu augļu garša un ziedu aromāts.

Sabiles sidru iespējams iegādāties veikalā "I.R." un nesteidzīgi baudīt vērojot Sabiles un Abavas senlejas burvīgos skatus, vai vienkārši kādam pasniegt kā suvenīru.Pavisam pieejami trīs veidu sidri ar trīs dažādām garšām: ābolu pussausais, ābolu pussaldais un ābolu upeņu pussaldais.

Izklaide

Par Lieldienu svinēšanu netrūkst interesantu tautas ticējumu - arī veselības un skaistuma uzturēšanas jomā. Ko par tiem saka speciālisti un kā tos varam realizēt mūsdienās? Stāsta ģimenes ārste Zane Zitmane, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un  farmaceite Ilze Priedniece.

Svarīgākais