Rīgā notiks ziemas alus festivāls "Melnā Ziema"

26.janvārī - ziemas aukstākajā laikā, Rīgā notiks Latvijā pirmais ziemas alus festivāls "Melnā Ziema". To organizē amerikāņu alus restorāns ALEhouse un Brevinga alus salons, sadarbībā ar Latvijas alus darītavām un mājbrūvētājiem. Festivāla ietvaros visas dienas garumā būs iespējams nobaudīt vairākus desmitus šķirņu kvalitatīva tumšā un stiprā alus no Latvijas, kā arī citām Eiropas valstīm un ASV.

ALEhouse īpašnieks Gordons VanHoutans norāda: "Ziema ir pats labākais laiks nesteidzīgai tumšā alus baudīšanai. Šādu alu parasti nav nepieciešams lietot stipri atdzesētu, jo tieši siltumā atklājas tā pilnīgā un bagātīgā garšas buķete." Īpašu festivāla apmeklētāju uzmanību plānots pievērst arī kvalitatīvajam stiprajam alum, kādu nelielos daudzumos jau sāk brūvēt arī Latvijā, to nogatavinot ilgāk nekā parasti.

Festivālā piedalīsies vismaz trīs Latvijas alus darītavas, kas brūvē gardu tumšo alu - "Valmiermuižas alus", "Piebalgas alus" un "Aldaris". “Tumšais alus var piedāvāt izteiksmīgas, unikālas un daudzveidīgas garšas, kas piesaista alus baudītājus," teic Aigars Ruņģis, "Valmiermuižas alus" saimnieks, norādot, ka salīdzinot šo gadu un divas iepriekšējās ziemas sezonas, Valmiermuižas tumšā alus noiets pieaudzis par 67%.

No ārvalstu brūveriem būs pieejams tādu pasaulē atzītu Eiropas un Amerikas darītavu alus kā Fuller's, Mikkeller, De Molen, St.Bernardus, Brewdog, Founders, AleSmith un citi. Savus īpašos ziemas alus degustēt piedāvās arī vairāki Latvijas un Lietuvas mājbrūvētāji.

Festivāla laikā alus degustācijai būs pieejams salīdzinoši neliela tilpuma glāzēs, lai nodrošinātu iespēju nobaudīt pēc iespējas dažādākus alus.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais