Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Itāļu someljē: baltkrievu vīns atgādina vecas desas

Baltkrievijā plānots aizliegt stiprināto augļu vīnu pārdošanu, šis fakts rosinājis baltkrievu portālu Onliner.by veikt vīnu degustāciju pieaicinot profesionālus itāļu someljē.

Abi someljē Sandro Kirioti un  Alberto Lupini, kurš vienlaikus ir arī izdevuma "Itālija pie galda" redaktors, degustācijā paziņoja, ka šādus dzērienus vispār nedrīkst saukt par vīnu.

Kāds no piedāvātajiem vīniem, kas nosaukts par "Upeņu vīnu" Alberto Lupīni pēc garšas atgādinājis vecu bojātu desu. Savukārt Sandro Kirioti, kurš norādījis, ka smarža nedaudz atgādina itāļu rozā vīnus,sacījis, ka norīt šo vīnu viņš gan negrasoties.

Citu vīnu aromātus someljē salīdzināja ar pūstošu augļu vai arī itāļu siera Gorgonzolla specifisko aromātu.

Abi speciālisti kritizējuši visai lielo grādu daudzumu, norādot, ja tos no 18 grādiem samazinātu, tad vīns būtu lietojams, bet galvenais tā ražotāji "pievienotos pasaules pretalkohola kampaņai".

"Vislabāko" vērtējumu izpelnījies vīns "Saules impērija", par to Alberto pēc ieliešanas glāzē ar smaidu paziņojis, ka tas atgādina urīnu, bet Sandro piebildis, ka pēc smaržas arī un labi vien esot, ka uz etiķetes nenorāda tā sastāvu.

Degustācijas noslēgumā abi someljē  norādīja, ka viņus patīkami pārsteidzot dažu vīnu noturīgā garša, šos vīnus varot dzert tikai ļoti niecīgā daudzumā un piebilda, "cilvēki pareizi dara, ka viņus nepērk un nedzer."