Aptauja: Latvijas iedzīvotāji brokastīs visvairāk iecienījuši siermaizes

Kā liecina lielveikalu tīkla "Maxima" veiktās aptaujas rezultāti, iecienītākais brokastu ēdiens Latvijas iedzīvotāju vidū ir siermaizes, kuras visbiežāk brokastu galdā liek 49% aptaujāto. Pretēji stereotipiem visai negaidīti aptaujā arī atklājies, ka Latvijas iedzīvotāji ir gana naski brokastotāji - brokastis katru dienu ēd 83% aptaujāto, savukārt no tām pavisam atsakās vien 4% Latvijas iedzīvotāju.

Kā liecina aptaujas rezultāti, tādus graudaugu produktus kā maizi, makaronus, putras un musli vismaz reizi dienā lieto pat 86% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju. Aptaujas respondenti savā ēdienkartē regulāri iekļauj ne tikai maizi (89%), bet arī makaronus (57%), rīsus (50%), griķus (46%) un auzu pārslu produktus (42%). Savukārt nedaudz vairāk nekā ceturtā daļa aptaujāto (27%) bieži izvēlas arī pilngraudu putras.

Jautāti par viņu brokastošanas paradumiem, 49% aptaujāto atzīst, ka viņu iecienītākais brokastu ēdiens ir siermaizes. 28% ēd desmaizes, un viena piektā daļa jeb 20% aptaujāto vislabprātāk izvēlas brokastu pārslas ar pienu vai jogurtu. 17% aptaujāto brokastīs mielojas ar biezpiena sieriņiem, bet 15% izvēlas banānu, ābolu vai kādu citu augli.

Veselīgo graudaugu putru brokastīs izvēlas 35% respondentu. Kā izrādās, aizvien visiemīļotākā aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem ir auzu pārslu putra (56%). Teju katrs piektais (19%) respondents brokastīs visbiežāk izvēlas piecu graudu pārslu putru, bet gandrīz katrs desmitais (9%) - rīsu pārslu putru.

Latvijas populārāko graudaugu produktu - maizi - vismaz reizi dienā uzturā lieto 48% Latvijas iedzīvotāju, bet 39% to galdā liek pat vairākas reizes dienā. Gandrīz vienāds skaits aptaujāto par savu iecienītāko nosauc rupjmaizi (27%) un graudu maizi (28%). Baltmaizi visvairāk ir iecienījis gandrīz katrs ceturtais (23%) respondents, bet saldskābmaize vislabāk garšo katram desmitajam (10%) aptaujātajam Latvijas iedzīvotājam.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.