Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju atzīstas neveselīgā ēšanā

Vairāk nekā puse jeb 62% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka ēd neveselīgi, liecina Lielbritānijas un Nīderlandes plaša patēriņa preču ražošanas uzņēmuma "Unilever" un Latvijas Diētu ārstu asociācijas veiktā aptauja par sirds veselību.

Aptaujā 41% norādīja, ka viņus ēst veselīgāk motivētu tikai strauja veselības stāvokļa pasliktināšanās, savukārt 20% aptaujāto norādīja, ka ēst veselīgāk motivētu ekonomiskie apstākļi.

Mazāk nekā puse jeb 38% respondentu, jautāti par ēšanas paradumiem, atzīmēja, ka ēd veselīgi, to skaitā 16% atzīmēja, ka lietojot holesterīnu maz saturošus produktus.

Jautāti par to, kas ikdienā tiek darīts, lai rūpētos par sirds un asinsvadu veselību, 28% atbildēja, ka nedara neko, bet 72% apgalvoja, ka rūpējas par savu veselību, piemēram, izvēloties lietot uzturā veselīgu pārtiku, retāk lietojot alkoholu un cigaretes, kārtīgi izguļoties vai iesaistoties sportiskās aktivitātēs.

Aptauja veikta no 27.augusta līdz 4.septembrim. Tajā piedalījušies 885 cilvēki vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Aptauja veikta elektroniski.

Izklaide

Kamēr daudzi jaunie izpildītāji teju vai sacenšas, kurš izdomās sev pārgudrāku (un rietumnieciskāku) skatuves vārdu, dziedātāja Ance Sirsone sevi pieteikusi ar latvisku un “puķainu” pseidonīmu – Dālija Astere.