Tirdziņš "Ar gardu muti Valmiermuižā" iepazīstinās ar mežu un ezeru bagātībām

Turpinot tradīciju, 14.jūlijā no pulksten 12:00 līdz 18.00 Valmiermuižas pils parkā, Valmiermuižas kultūras biedrība rīkos jau trešo tirdziņu "Ar gardu muti Valmiermuižā", un šoreiz tas būs veltīts mežu un ezeru bagātībām.

Tirdziņā piedalīsies vairāk kā 30 tirgotāju - vietējās zemnieku saimniecības, mājražotāji un amatnieki. Līdztekus pirkšanai un pārdošanai notiks dažādi prasmju demonstrējumi, radošas darbnīcas un aktivitātes visai ģimenei, folkloras kopas "Vilkači" koncerts un ieturēšanās ar izbraukuma virtuvēs tapušiem labumiem.

"Katrs tirdziņš taps par citu tēmu. Šoreiz tēma ir mežs un ūdens, tāpēc īpaši vēlamies izcelt saldūdens zivju kūpinājumus un medījumus", stāsta tirdziņa rīkotāja Zane Kaķe. T

irdziņa apmeklētāju vēderpriekam tiks piedāvāti arī mājās sieti sieri, dažādu šķirņu maizes, mājlopu un mājputnu gaļas kūpinājumi, kaņepju aizdars, lauku olas, zaļumi, dārzeņi, ogas, jogurts, sulas, sīrupi, augļu un ogu sukādes, dzīvais alus, mājas vīni, medus, kēksi, kūkas, smalkmaizītes un citi labumi. Kā jau ierasts, tirdziņa piedāvājumu papildinās arī pinumi, ādas izstrādājumi, šuvumi un citi vietējo amatnieku darinājumi. Būs padomāts arī par varenu ieturēšanos uz vietas, ko nodrošinās "Valmiermuižas alus" izbraukuma bufete, piedāvājot jau iecienītos, alū gatavotos ēdienus, un īpaši šajā reizē - uz oglēm ceptas Burtnieku ezera zivis.

Lai tirdziņš būtu interesants ne tikai iepirkumiem, bet arī nesteidzīgai sestdienas atpūtai, visas dienas garumā Valmiermuižas pils parkā norisināsies izzinošas, darbīgas, aktīvas un radošas nodarbes visai ģimenei. Valmieras muzeja sievas bērniem izstāstīs par mežu, tajā dzīvojošajiem dzīvniekiem, to izskatu un izturēšanos. Tirdziņa laikā "Vilku skolā" būs iespēja apgūt, kā no krama ugunskuram piešķilt uguni, kā pašam pagatavot lāpu un loku. Tirdziņa rīkotāji ir sarūpējuši arī izklaides ar koka spēlēm un radošu darbnīcu zvēru trafaretu krāsošanā un masku izgatavošanā. Bērnus Valmiermuižas parkā atkal izvizinās ponijs.

Savukārt, pieaugušajiem būs iespēja piedalīties Burtnieka zivju zupas vārīšanā, iepazīties ar saimniecību prezentācijām, ieklausīties mednieku un zvejnieku stāstos, kā arī apskatīt medību trofeju izstādi Valmiermuižas alus tirgotavas telpās. Vīri un jaunekļi varēs pārbaudīt veiklību, sacenšoties umurkumura staba pievarēšanā, kā arī šaušanā ar loku, bet plkst. 15:00 medību dziesmu koncertprogrammu sniegs folkloras kopa "Vilkači".

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.