"Spice" aicina mieloties ar garāko desu Baltijā

Piektdien, 15.jūnijā pulksten 18.00, Rīgā, tirdzniecības centrā Spice ikviens varēs mieloties ar 100 metrus garu desu, kas ir garākā Baltijā. Tā būs pagatavota pēc tradicionālās Vāczemes Bratwurst receptes ar īpaši no Vācijas vestām garšvielām.

Rekordgarās desas gatavošanā izmantos 85 kilogramus augstvērtīgu cūkgaļu un liellopu gaļu. Kopējais gaļas sastāvs desā būs 85%. 100 m garās desas pagatavošana četriem Rimi šefpavāriem ar pavāru Aikāgaršo jeb Normundu priekšgalā aizņems vismaz piecas stundas.

Mielošanos ar desu atklās atraktīvais Ēriks Loks. Desu skatītāju klātbūtnē mērīs Lokos, Knīpās un knauķos un pašmāju spēkavīros Raivjos Vidžos. Ar vācu kulinārijas tradīcijām un desas lomu tajās klātesošos iepazīstinās humoriste Jana Kalniņa, kura vairākus gadus studējusi Vācijā un iepazinusi šīs zemes sadzīvi un kultūru.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais