Pēc Lieldienām sāksies Rīgas restorānu nedēļa

Lai iepazīstinātu viesus ar mūsu kulināro mantojumu un atklātu rīdziniekiem negaidītas vietējo produktu garšas nianses, aicinām apmeklēt Rīgas restorānu nedēļu no 11.-22.aprīlim, kuras moto ir "Latvijas produkti pārsteidz."

Vietējais ēdiens ir neatņemama pilsētas kultūras mantojuma sastāvdaļa un savā veidā stāsta par tās iedzīvotāju dzīvesveidu, tradīcijām. Rīdzinieki vienmēr turējuši godā Latvijas lauku labumus un dabas veltes.

Rīgas restorānu nedēļas laikā kulinārijas mākslas meistari aicina iepazīt un nobaudīt tradicionālos Latvijas produktus un ēdienus mūsdienīgā un pārsteidzošā interpretācijā, piedāvājot vismaz trīs ēdienu degustācijas maltīti par noteiktām, pieejamākām cenām nekā ikdienā.

Rīga ir pasaules gastronomijas pilsētu apvienības „Délice” biedrs, kas apvieno 19 pilsētas visā pasaulē, kas rūpējas par sava kulinārā mantojuma saglabāšanu, izglītošanu par veselīgu uzturu un tā popularizēšanu.

Rīgas "Délice'' restorānu nedēļas dalībnieki ir restorāni Vincents, Kaļķu vārti, Bergs,

Bibliotēka Nr.1, Neiburgs, zivju restorāns Le Dome, Gardenia, Ambiente,

Rīga lepojas ar jūgendstila mantojumu un tam veltīts restorāns Ambiente, Umami,

Tam labam būs augt, B-Bārs Restorāns, Balzambārs, Vīna bārs Garage, Kitchen,Ostas skati, Ladig’s cafe, Merlin, Gutenbergs, kā arī LIDO Atpūtas centrs, Fazenda Bazārs, Burkāns, Pie Kristapa kunga.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais