Latvijā alus patēriņa tuvojamies Eiropas valstu līmenim

Latvijā pēdējo gadu laikā turpina pieaugt alus patēriņš, tādējādi lēnām attaisnojot alus cienītāju valsts slavu, kas tai ir piedēvēta un pēc patēriņa apjomiem uz vienu iedzīvotāju tuvojoties Eiropas valstīm, liecina alkohola atlaižu meklētāja iedzert.com aplēses un prognozes.

"Ja skatāmies objektīvi pēc patēriņa, Latvijā alus nebūt nebija tik iecienīts dzēriens, kā citās valstīs, kas tradicionāli skaitās alus cienītāju valstis. Tomēr pēdējo divu gadu laikā situācija ir mainījusies, un Latvija pēc alus patēriņa uz vienu iedzīvotāju ir pietuvojusies tradicionālajām alus cienītāju valstīm Eiropā," norāda iedzert.com pārstāvis Aigars Andersons.

2011. gadā patēriņam Latvijā nodoti 16.269 tūkst. dekalitru (dal) alus, kas par 4% pārsniedz 2010.gada, un par 9% 2009.gada rādītāju, liecina VID dati. Tādējādi 2011. gadā vidējais alus patēriņš uz vienu iedzīvotāju bijis aptuveni 81 litrs, pretstatā 70 litriem 2010. gadā. Tādējādi Latvija strauji pietuvojusies Igaunijai un Lietuvai, kur alus patēriņš 2011. gadā bija attiecīgi 85 un 83 litri uz iedzīvotāju. "No tradicionālajām alus cienītāju valstīm Eiropā gan Latvija atpaliek vēl tālu - Čehijā uz vienu iedzīvotāju gadā alus patēriņš, piemēram, ir aptuveni 150 litri, Vācijā 109 litri, bet Austrijā 105 litri. Tomēr jāņem vērā, ka Latvijā lielā cieņā ir spirtotie dzērieni, un tikai pēdējos gados šī tendence sāk mainīties," uzsver A. Andersons.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais