Notiks Ābolu festivāls

Latvijas Augļkopju asociācija aicina ikvienu 8. un 9. oktobrī Rīgā apmeklēt tradicionālo Ābolu festivālu pie tirdzniecības centra Spice. Festivāls arī šogad apmeklētājiem piedāvās iespēju tikties ar ābolu audzētājiem, nobaudīt un iegūt informāciju par dažādām ābolu šķirnēm, iesaistīties radošās aktivitātēs, konkursos un informatīvās spēlēs.

Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte norāda: „Šī gada raža ir viduvēja, bet labāka nekā pagājušajā gadā, un tās apjomi atšķiras gan pēc reģioniem, gan pēc šķirnēm. Mēs rūpēsimies, lai divu dienu garumā ikvienam festivāla apmeklētājam būtu iespēja ne tikai uzzināt par šo augļu labajām īpašībām, bet arī nogaršot iespējami lielu ābolu šķirņu skaitu.”

Šajā nedēļas nogalē no desmitiem rītā līdz desmitiem vakarā, divu dienu garumā notiks ābolu degustācija, lieliem un maziem festivāla apmeklētājiem būs iespējams piedalīties dažādās atrakcijās: ābolu stafetēs, piramīdu celšanā, ābolu svēršanas un erudīcijas konkursos, kā arī citās aktivitātēs. Par muzikālo noskaņu rūpēsies iemīļoti mūziķi un grupas: Miks Dukurs, Ģirts Zebuliņš ar grupu, Andris Kivičs, Dzeguzīte, Lustīgais Blūmīzers un A Day Without Break.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.