Kuldīgā viesojas "Lielā Ēdamiela"

Pasākums "Lielā Ēdamiela" šonedēļ viesojas Kuldīgas pilsētas festivālā "Dzīres Kuldīgā". Svētku apmeklētāji Pilsētas laukumā var nogaršot ēdienus no visas pasaules - vasaras dienai piemērotu auksto spāņu gaspačo, slavenās Bavāriešu desiņas un pat Jamaikas zemeņu mohito. Ēdamielas viesiem ir būs lieliska iespēja salīdzināt uzbeku un tadžiku plovu, armēņu kuftu un hašlamu gatavos armēņu pavārs, bet Amerikas virtuvi pārstāvēs 30 centimetrus garš superkartupelis.

Kuldīgas Pilsētas laukumā ieplānota arī plaša kultūras un izklaides programma - skatītājiem tiks piedāvātas koncertprogrammas "Viss ir OK", "Priecāsimies kopā" un Rok-pop- šlāgeršovs "Pārnovada drellis", Liepājas cirka programma "Komedianti iebrauc pilsētā!", leļļu teātra izrāde "Kā zaķis par zaķi brauca" un Kurzemes radio karaoke. Savus priekšnesumus sniegs grupas "Emburgas zēni", "Triānas parks", "Oranžās brīvdienas" un daudzi citi.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.