Noteiks Rīgas īpašo kokteili

Trīs labākie kokteiļi līdz pat jūlija beigām cīnīsies par to, kuram dzērienam turpmāk būs gods nest Rīgas īpašā kokteiļa vārdu.

Kopumā konkursā, kura mērķis ir radīt vēl vienu galvaspilsētas lepnumu – Rīgas īpašo kokteili, piedalījās 22 bārmeņi, un katrs no viņiem šim konkursam bija radījis jaunu dzērienu, kā vienu no sastāvdaļām izmantojot arī „Rīgas Melno balzamu”. Lai arī kokteiļa pagatavošanas laikā konkursa dalībnieki bija padomājuši par īpašiem tērpiem un šova elementiem, žūrija slēgtā balsojumā vērtēja tikai dzēriena garšas nianses un par trim labākajiem kokteiļiem atzina bārmeņa Andra Noreiķa, „Olympic Casino Latvia” bārmeņa Ivara Rutkovska un „T.G.I. Friday’s” bārmeņa Māra Gerāna radītos dzērienus.

Radīt Rīgai vēl vienu īpašu vērtību – to aicināja arī „Rīgas Tūrisma attīstības biroja” direktors Gastons Neimanis, savukārt „Latvijas Bārmeņu federācijas” prezidents Raitis Akerblūms novēlēja, lai balsojumā uzvarējušais dzēriens kļūtu par labāko kokteili ne tikai Rīgā, bet visā pasaulē.

Līdz ar labāko kokteiļu noteikšanu un publiskā balsojuma atklāšanu kā pirmie žūrijas trīs izvēlētos dzērienus nobaudīja un savu balsojumu veica „Baltijas Modes federācijas” prezidente Jeļena Strahova un mūziķis Roberto Meloni. Viņi atzina, ka katrs kokteilis radot atšķirīgu noskaņu un ir piemērots dažādām situācijām, tomēr visos kokteiļos „Rīgas Melnais balzams” lieliski harmonē ar pārējām sastāvdaļām.

Savukārt citiem interesentiem nobaudīt trīs finālistu veikumu un nobalsot būs iespējams līdz pat 30.jūlijam vairākos Rīgas klubos un bāros. Labākā kokteiļa noteikšanas mehānisms būs pavisam vienkāršs – tas dzēriens, kurš būs ieguvis vislielāko balsu skaitu, kļūs par Rīgas īpašo kokteili un paliks izklaides vietu dzērienu kartēs vēl uz ilgu laiku. Konkrētāka informācija, kurās izklaides un atpūtas vietās varēs piedalīties speciālajās degustācijās un veikt balsojumu, būs pieejama: www.rigaskokteilis.lv un www.rigacocktail.lv.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.