"Santa Maria" maltais kanēlis saņem prestižo "Superior Taste Awards" balvu

© Publicitātes foto

Garšvielu ražotāja Santa Maria “Maltais kanēlis” saņēmis Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award apbalvojumu – divas zvaigznes, informē Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

“Augsta līmeņa šefpavāri ir novērtējuši mūsu “Maltā kanēļa” kvalitāti, saldo garšu un brīnišķīgo aromātu. Tāpat vērtējumā ņemta vērā tieši mūsu garšvielu paciņām izstrādātā rāvējslēdzēja tipa aizdare, kas tās hermētiski noslēdz pēc katras lietošanas reizes, saglabājot garšvielu aromātu un citas to labās īpašības. Priecājamies, ka arī ēst gatavotāji Latvijā var akcentēt jebkuras maltītes garšu ar godalgotām garšvielām. Kanēļa uzvaras gājiens Latvijas virtuvēs sākas rudens pusē, kad to daudz izmanto dažādos rudens augļu un ogu ēdienos, konservēšanā, savu kulmināciju sasniedzot Ziemassvētkos. Lieliski, ka Latvijā ikviens var akcentēt jebkuras maltītes garšu ar godalgotām garšvielām,” gandarīta Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Kanēlis ar Santa Maria starpniecību Latvijā galvenokārt ieceļo no Burmani reģiona, Indonēzijā un būtiski, ka kaltētā kanēļa mizu malšana notiek šīs uzņēmuma rūpnīcā Somijā. Tā iegūtais produkts - maltais kanēlis ir ar svaigu aromātu un īsā laikā nokļūst Latvijā. Piemēram, Cinnamomum burmanii cassia šķirnes kanēlis satur diezgan daudz ēteriskās eļļas, un tā garša gan Latvijā, gan citās rietumu valstīs ir ierastāka nekā, piemēram, Ķīnas kanēļa garša. Kanēlis labi noder pamatēdieniem, konditorejas izstrādājumiem un desertiem, stāsta Inga Auziņa.

Superior Taste Award ir Starptautiskā garšu institūta piešķirts sertifikāts pārtikas un dzērienu produktiem, kuri vairāk nekā 200 pasaules līmeņa šefpavāru un vīnziņu žūrijas aklajā degustācijā vērtējumā saņem 70% vai augstāku rezultātu. Katrs žūrijas loceklis ir rūpīgi izvēlēts, pamatojoties uz viņa profesionālo pieredzi, sekmīgo dalību starptautiskos konkursos u.tml., turklāt žūrijas izveidē iesaistās, piemēram, Le Guide Michelin u.c. prestižas gastronomijas organizācijas.

Jāatzīmē, ka 2024. gadā arī garšvielas Santa Maria “Melnie graudu pipari” un “Melnie drupinātie pipari” ieguvuši Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award augstāko apbalvojumu, saņemot 3 zvaigznes, kas ir augstākais novērtējums šajā konkursā. Tāpat 2023. gadā arī Santa Maria garšvielas Santa Maria “Tellicherry melnie pipari” un “Kardamons” ieguva Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award augstāko apbalvojumu.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais