Latvijas pavāru kluba komanda iegūst divas sudraba medaļas

No 10. līdz 12.martam Pavāru kluba komanda piedalījās starptautiskā pavāru konkursā Baltic Culinary Star Cup 2011 Sanktpēterburgā, kur piecu dalībvalstu konkurencē Latvijas pavāri Vasilijs Strelkovs (viesnīca "Tallink Hotel Riga", Rīga) un Jevgeņijs Ponomarjovs (restorāns "Palete", Rīga) izcīnīja divas sudraba medaļas.

Sanktpēterburgā izstādes ExpoHoReCa ietvaros notika starptautiskais šefpavāru konkurss par "Baltijas kulinārijas zvaigznes" (Baltic Culinary Star Cup) kausa izcīņu. Sacensībās piedalījās šefpavāri no Krievijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Konkursa žūrijā strādāja gan tās priekšsēdētājs, gan pa vienam pārstāvim no katras dalībvalsts komandas. Šogad pārstāvēt Latviju Pavāru klubs uzticēja konkursa "Latvijas 2010. gada pavārs" trim laureātiem - Viesturam Lasmanim (restorāns "Kaļķu vārti", Rīga), Vasilijam Strelkovam (viesnīca "Tallink Hotel Riga", Rīga) un Jevgenijam Ponomarjovam (restorāns "Palete", Rīga), kā arī žūrijas pārstāvei Svetlanai Riškovai (viesnīca "Tallink Hotel Riga", Rīga) un komandas menedžerim - Pavāru kluba valdes priekšsēdētājam Jānim Šilinikam.

Valstu komandu sacensības notika trijās nominācijās: "Pārstāvētās valsts nacionālie ēdieni", "Siltais pamatēdiens" un "Banketa aukstais ēdiens - melnā kaste". Atbilstoši beidzamajai nominācijai banketa ēdiens bija jāpagatavo no iepriekš nezināmiem produktiem. Latvijas komanda kopvērtējumā ieguva otro vietu, bet konkursa uzvarētāju kauss aizceļoja uz Igauniju.

Izklaide

Ieraugot šādu nosaukumu, ir tikai divas versijas – Mendeļejeva tabulā ir ierakstīts jauns ķīmiskais elements vai radusies grupa, kas spēlē metālmūziku. Kurš ir pareizais variants? Otrais. “Murgu purvs” ir otrais šīs apvienības EP jeb minialbums, kas seko 2021. gada aprīlī izdotajam debijas darbam “Purva metāls”.

Svarīgākais