Svaigs gaiss un saule ir aktiera nāve – to postulēja jau teātra dibinātājs Eduards Smiļģis.
Arī krievu klasiķis Aleksandrs Ostrovskis nejokoja, kad rakstīja, ka aktiera vieta ir bufetē.
Un dailēnieši jau nu vislabāk zina, kur dzimst labākās idejas... Dailes teātra 90 gadu jubilejā savās īpašākajās, iemīļotākajās, vienkāršākajās un visādi citādi iezīmīgajās receptēs dalās teātra aktieri, kā arī mākslinieciskais un tehniskais personāls. Šī ir grāmata tiem, kas mīl teātri un virtuvi.
Pavārgrāmatā „Dailes teātra virtuve” izklāstītas 62 receptes, kurās Dailes teātra darbinieki atklāj dažnedažādus kulinārijas noslēpumus. Tajā tiek piedāvātas pašu izdomātas vai pilnveidotas oriģinālas receptes, daudzas no tām ir ģimenes tradīcija.
Receptes apkopotas nodaļās „Mākslinieciskā virtuve”, „Administratīvā virtuve”, „Tehniskā virtuve” un „Bufetes virtuve”.
Grāmatu sastādījusi Evita Mamaja, dizainu veidojusi Maija Romanovska.
Grāmatu „Dailes teātra virtuve” var iegādāties Dailes teātrī, tās cena ir 5 lati.