Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

1500 eiro par dažām sēnēm!

© Vladislavs Proškins/F64

Tieši ar tik bargu sodu jārēķinās tiem, kuri dodas sēņot uz Ādažu poligona mežu. Ik gadu bruņotie spēki atgādina – sēņot militārā objekta teritorijā ir stingri aizliegts, vēsta LTV Ziņu dienesta korespondentes Judītes Čunkas sižets LTV raidījumā "Panorāma".

Ja iepriekšējos gados sēņotāju pieķēra šeit, Ādažu poligonā, lasot sēnes, viņam izteica bargu brīdinājumu un pakratīja ar pirkstu. Otrajā reizē, ja iekrita, piemēroja naudas sodu. Taču nu žēlastība ir beigusies, lojalitāte arī, un sēņu mērcīte var izmaksāt pat 1500 eiro.

Poligona uzraugi uzsvēra - turpmāk pārkāpējus uzreiz sauks pie administratīvās atbildības, jo prakse pierādot, ka brīdinājumi cilvēkus nebiedē. Soda naudu līdz 1500 eiro palielināja jau pērn.

Pagājušajā gadā militārā policija konstatēja ap 500 pārkāpumu. Šogad jau ir vairāki simti.

"Mūsu sēņotāji ir kā labi apmācīti karavīri - lec līdaciņā, slēpjas, gulstas bedrēs, aiz kokiem slēpjas. Pienākot klāt saka - viņi ir tupus čurājuši. Tikai bikses aizmirst novilkt. Izdoma ir ļoti bagātīga,"

atzina Ādažu garnizona Militārās policijas priekšnieks Jānis Vīcups.

Sēņotājus militārajā objektā atklāj ne tikai patruļas, bet arī novērošanas kameras, droni un citas modernās tehnoloģijas. Tāpēc izredzes izsprukt sveikā ir niecīgas.