Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Tiks izdota pavārgrāmata ar Baltijas valstu pavāru apkopotām 180 receptēm

© pexels.com

Šogad rudenī veikalu plauktos parādīsies grāmata "Baltic Chefs", kurā būs apkopotas 180 recepšu no 90 pazīstamiem Lietuvas, Latvijas un Igaunijas šefpavāriem, aģentūrai LETA pavēstīja projekta "Baltic Chefs" pārstāvji.

Paredzēts, ka pavāru skaits, kuru receptes būs iekļautas grāmatā, starp visām trijām Baltijas valstīm sadalīsies vienādi - gan Lietuvu, gan Latviju, gan Igauniju katru pārstāvēs 30 pavāru.

Grāmatā ar interesantākajām idejām dalīsies arī ēdienu blogeri.

Projekta pārstāvji norādīja, ka grāmatas idejas pamatā ir lasītājiem atspoguļot restorāna līmeņa ēdienus viegli saprotamā veidā, lai tos ikvienam būtu iespējams pagatavot mājās. Katrs pavārs grāmatā publicēs divas interesantākās receptes ar izsmeļošu gatavošanas procesa aprakstu. Kā arī grāmatas lappuses papildinās fotogrāfijas ar ēdieniem un to autoriem.

"Restorānu ēdieni bieži izskatās sarežģīti un rodas iespaids, ka tos ir grūti pagatavot bez īpaša aprīkojuma un zināšanām. Tajā pašā laikā mēs vēlamies, lai mūsu lasītājs var pagatavot izmeklētus ēdienus, labākajās restorānu tradīcijās savās mājās. Mūsu skatījumā, šī ir unikāla iespēja iepazīstināt lasītājus ar Baltijas kulinārijas kultūru," pauda "Baltic Chefs" projekta autors Artūrs Arnicāns.

Plānots, ka rudenī grāmata būs pieejama pircējiem grāmatnīcu ķēdēs Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, kā arī internetā.

Grāmata tiks iespiesta kompānijā "Jelgavas tipogrāfija".