Ievārījums un svaigas ogas, protams, ir plāno pankūku klasika. Tomēr vienkāršais pankūkas pamats var kalpot visdažādākajām variācijām, iesaka "Rimi Gardēži".
1. Sātīgām pusdienām
Ja vēlies ko sāļu un sātīgu, uz parastas plānās pankūkas kārto bekonu, sarīvētu sieru un spinātus vai citus sezonas zaļumus. Vislabāk garšos, ja pankūka būs tikko pagatavota un karsta, tādējādi siers izkusīs krēmīgā, biezā mērcītē. Lielisku akcentu piešķirs balzamiko biezā mērce. Tāpat šo versiju var ēst arī aukstu - sagatavojot no rīta mājās un paņemot līdzi uz darbu.
2. Enerģijas deva brokastīm vai pēc treniņa
Brokastīs vai pēc fiziskām aktivitātēm svarīgi uzņemt ogļhidrātus un kaut ko saldu, lai atgūtu spēkus. Uz pankūkas kārto šokolādes-riekstu krēmu vai riekstu sviestu un sagrieztu banānu. Vienlīdz lieliski garšos gan karstā, gan aukstā veidā!
3. Svaigs deserts sevis palutināšanai
Ja visu dara ar mēru, reizi pa reizei nekaitēs sevi arī mazliet palutināt. Uz plānās pankūkas kārto skābo krējumu un pārber ar cukuru. Ja vēlies, lai cukurs izkustu, izmanto balto, bet, ja vēlies kraukšķīgu efektu, pārber brūno cukuru. Neaizmirsti par savām mīļākajām ogām! Lieliski garšos mellenes, zemenes un avenes, taču var arī eksperimentēt ar kaut ko eksotiskāku - mango, papaija, nektarīni. Pilnai laimei pārlej ar karameļu vai šokolādes mērci!