Gardi gan! Pildītās kartupeļu pankūkas

© Ekrānuzņēmums

Kas kartupelim kabatiņā? Krāsaini dārzeņi! Recepti piedāvā "Rimi".

4 porcijām

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
    1kg
  • Milti
    80g
  • Kukurūzas ciete
    40g
  • Sāls
    1TK
  • Pipari
    1/2TK
  • Muskatrieksts
    1/2TK

Pildījumam

  • Sēnes
    200g
  • Cukini
    1/2gab.
  • Sīpols
    1gab.
  • Paprika
    1gab.
  • Ķiploks
    2daiviņa
  • Sāls
    1/2TK
  • Pipari
    1/2TK
  • Kumīns
    1/2TK
  • Čili pipari
    1/4TK
  • Siers
    100g
  • Eļļa
    cepšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež mazākos gabalos un vāra 20 min. vai kamēr gatavi.
  2. Nokāš un ar kartupeļu stampu samīca viedabīgā masā.
  3. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Ļauj kartupeļu biezenim atdzist.
  4. Pēc tam pievieno miltus un kukurūzas cieti un labi samaisa ar karoti vai rokām.
  5. Gatavo pildījumu. Dārzeņus sagriež mazos gabaliņos.
  6. Pannā apcep sīpolus, tiem pievieno ķiplokus, sēnes, cukini un papriku.
  7. Visu sautē pāris minūtes. Pēc garšas pievieno sāli, piparus, kumīnu un čili.
  8. Kartupeļu biezeni sadala 8 daļās. Izveido bumbiņu un vidū veido iedobi, kurā liek apmēram 1 ½ ēdamkaroti pildījuma.
  9. Uzber rīvētu sieru. Uzmanīgi aizloka bumbiņu, veidojot apaļu, biezu placenīti.
  10. Cepamajā pannā uzkarsē eļļu un cep plācenīšus uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.

Izklaide

Latvijas pazīstamais sporta komentētājs Anatolijs Kreipāns pēc šķiršanās no LTV pievienojies “Go3 Sport” komentētāju komandai, un turpmāk viņa balss būs dzirdama dažādu futbola līgu un turnīru spēļu translācijās.

Svarīgākais