
Kas kartupelim kabatiņā? Krāsaini dārzeņi! Recepti piedāvā "Rimi".
4 porcijām
Sastāvdaļas
- Kartupeļi1kg
- Milti80g
- Kukurūzas ciete40g
- Sāls1TK
- Pipari1/2TK
- Muskatrieksts1/2TK
Pildījumam
- Sēnes200g
- Cukini1/2gab.
- Sīpols1gab.
- Paprika1gab.
- Ķiploks2daiviņa
- Sāls1/2TK
- Pipari1/2TK
- Kumīns1/2TK
- Čili pipari1/4TK
- Siers100g
- Eļļacepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež mazākos gabalos un vāra 20 min. vai kamēr gatavi.
- Nokāš un ar kartupeļu stampu samīca viedabīgā masā.
- Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Ļauj kartupeļu biezenim atdzist.
- Pēc tam pievieno miltus un kukurūzas cieti un labi samaisa ar karoti vai rokām.
- Gatavo pildījumu. Dārzeņus sagriež mazos gabaliņos.
- Pannā apcep sīpolus, tiem pievieno ķiplokus, sēnes, cukini un papriku.
- Visu sautē pāris minūtes. Pēc garšas pievieno sāli, piparus, kumīnu un čili.
- Kartupeļu biezeni sadala 8 daļās. Izveido bumbiņu un vidū veido iedobi, kurā liek apmēram 1 ½ ēdamkaroti pildījuma.
- Uzber rīvētu sieru. Uzmanīgi aizloka bumbiņu, veidojot apaļu, biezu placenīti.
- Cepamajā pannā uzkarsē eļļu un cep plācenīšus uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.
Ko Tu domā par citu lasītāju komentāriem? Izsaki savu viedokli!