Kas kartupelim kabatiņā? Krāsaini dārzeņi! Recepti piedāvā "Rimi".
4 porcijām
Sastāvdaļas
-
Kartupeļi
1kg
-
Milti
80g
-
Kukurūzas ciete
40g
-
Sāls
1TK
-
Pipari
1/2TK
-
Muskatrieksts
1/2TK
Pildījumam
-
Sēnes
200g
-
Cukini
1/2gab.
-
Sīpols
1gab.
-
Paprika
1gab.
-
Ķiploks
2daiviņa
-
Sāls
1/2TK
-
Pipari
1/2TK
-
Kumīns
1/2TK
-
Čili pipari
1/4TK
-
Siers
100g
-
Eļļa
cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež mazākos gabalos un vāra 20 min. vai kamēr gatavi.
- Nokāš un ar kartupeļu stampu samīca viedabīgā masā.
- Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Ļauj kartupeļu biezenim atdzist.
- Pēc tam pievieno miltus un kukurūzas cieti un labi samaisa ar karoti vai rokām.
- Gatavo pildījumu. Dārzeņus sagriež mazos gabaliņos.
- Pannā apcep sīpolus, tiem pievieno ķiplokus, sēnes, cukini un papriku.
- Visu sautē pāris minūtes. Pēc garšas pievieno sāli, piparus, kumīnu un čili.
- Kartupeļu biezeni sadala 8 daļās. Izveido bumbiņu un vidū veido iedobi, kurā liek apmēram 1 ½ ēdamkaroti pildījuma.
- Uzber rīvētu sieru. Uzmanīgi aizloka bumbiņu, veidojot apaļu, biezu placenīti.
- Cepamajā pannā uzkarsē eļļu un cep plācenīšus uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.
info
Uzzini pirmais
kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā