Kas kartupelim kabatiņā? Krāsaini dārzeņi! Recepti piedāvā "Rimi".
4 porcijām
Sastāvdaļas
-
Kartupeļi
1kg
-
Milti
80g
-
Kukurūzas ciete
40g
-
Sāls
1TK
-
Pipari
1/2TK
-
Muskatrieksts
1/2TK
Pildījumam
-
Sēnes
200g
-
Cukini
1/2gab.
-
Sīpols
1gab.
-
Paprika
1gab.
-
Ķiploks
2daiviņa
-
Sāls
1/2TK
-
Pipari
1/2TK
-
Kumīns
1/2TK
-
Čili pipari
1/4TK
-
Siers
100g
-
Eļļa
cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež mazākos gabalos un vāra 20 min. vai kamēr gatavi.
- Nokāš un ar kartupeļu stampu samīca viedabīgā masā.
- Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Ļauj kartupeļu biezenim atdzist.
- Pēc tam pievieno miltus un kukurūzas cieti un labi samaisa ar karoti vai rokām.
- Gatavo pildījumu. Dārzeņus sagriež mazos gabaliņos.
- Pannā apcep sīpolus, tiem pievieno ķiplokus, sēnes, cukini un papriku.
- Visu sautē pāris minūtes. Pēc garšas pievieno sāli, piparus, kumīnu un čili.
- Kartupeļu biezeni sadala 8 daļās. Izveido bumbiņu un vidū veido iedobi, kurā liek apmēram 1 ½ ēdamkaroti pildījuma.
- Uzber rīvētu sieru. Uzmanīgi aizloka bumbiņu, veidojot apaļu, biezu placenīti.
- Cepamajā pannā uzkarsē eļļu un cep plācenīšus uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.