"Rimi" piedāvā iemācīties pagatavot dārzeņu čipsus.
Sastāvdaļas (4 porcijām)
Dārzeņu čipsi
-
Bietes cepšanai
-
Pastinaks cepšanai
-
Burkāni cepšanai
-
Jūras sāls pēc garšas
-
Olīveļļa cepšanai
Mērce
-
Krēmsiers 250ml
-
Zilais siers 100g
-
Piens 10ml
Pagatavošana
- Uzsilda krāsni uz 200°C. Izklāj cepampapīru uz cepampannas.
- Dārzeņus obligāti jānomazgā, taču var arī nemizot, ja nevēlas. Griež smalkās strēmelēs ar nazi vai ar rīves palīdzību.
- Izliek dārzeņus uz papīra dvieļa, apber ar sāli un ļauj izdalīties ūdenim (apm. 15 minūtes).
- Noslauka ar papīra dvielīti un liek vienā kārtā uz cepampannas. Apslaka ar olīveļļu un apber vēl ar sāli un pipariem.
- Cep 15 minūtes, tad izņem ārā un apgriež otrādi. Pēc 15 min atkārto, un tā cep līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi.
- Kamēr cepas, gatavo mērci. Bļodā liek krēmsieru, zilo sieru un pienu. Visu kārtīgi samaisa kopā, līdz izveidojusies vienmērīga masa.
info
Uzzini pirmais
kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā