Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Kā pagatavot dārzeņu čipsus

© Ekrānuzņēmums no video

"Rimi" piedāvā iemācīties pagatavot dārzeņu čipsus.

Sastāvdaļas (4 porcijām)

Dārzeņu čipsi

  • Bietes cepšanai
  • Pastinaks cepšanai
  • Burkāni cepšanai
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Olīveļļa cepšanai

Mērce

  • Krēmsiers 250ml
  • Zilais siers 100g
  • Piens 10ml

Pagatavošana

  • Uzsilda krāsni uz 200°C. Izklāj cepampapīru uz cepampannas.
  • Dārzeņus obligāti jānomazgā, taču var arī nemizot, ja nevēlas. Griež smalkās strēmelēs ar nazi vai ar rīves palīdzību.
  • Izliek dārzeņus uz papīra dvieļa, apber ar sāli un ļauj izdalīties ūdenim (apm. 15 minūtes).
  • Noslauka ar papīra dvielīti un liek vienā kārtā uz cepampannas. Apslaka ar olīveļļu un apber vēl ar sāli un pipariem.
  • Cep 15 minūtes, tad izņem ārā un apgriež otrādi. Pēc 15 min atkārto, un tā cep līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi.
  • Kamēr cepas, gatavo mērci. Bļodā liek krēmsieru, zilo sieru un pienu. Visu kārtīgi samaisa kopā, līdz izveidojusies vienmērīga masa.