7 ieteikumi, kā patīkami pārsteigt alus entuziastu

© Publicitātes foto

Vai jūsu otrā pusīte ir alus entuziasts vai entuziaste? Tad, lūk, alus someljē Andris Rasiņš sniedz padomus, ko darīt, ja neesat alus eksperts, taču vēlaties sagādāt prieku otram ar interesi par tēmu, kas viņu tik ļoti aizrauj!

1. Nekad nepasniedziet alu pudelē vai bundžā

Ideālā pasaulē alus vienmēr tiek ieliets glāzē, jo tā labāk izceļas aromāta un garšu nianses - tādā veidā tiek aktivizēta karbonizācija un veidojas putas. Katru reizi, kad kāds no šiem burbuļiem pārsprāgst, izdalās smarža, kuru ieelpojat padzeroties, sniedzot pilnu garšas pieredzi, kuru Jūsu biedrs noteikti novērtēs.

2. Arī mājās izmantojiet alus paliktņus

Tas ir sīkums, kurš spēlē nozīmīgu lomu. Pirmais iemesls ir praktisks - lai no glāzes uz galda nepaliktu nospieduma apļi. Taču ir arī otrais iemesls - ņemot vērā, ka alu bāros pasniedz tieši šādā veidā - novietojot glāzi uz paliktņa, šāds žests neapzināti liek arī mājās justies kā krodziņā. Tas ļoti labi darbojas uz alus mīļotājiem un atstāj iespaidu par jums kā cilvēku, kas apzinās alus nozīmi.

3. Lūdziet pēc dzērienu ieteikumiem

Pirmkārt, alus fanātiķiem patīk visu laiku runāt par alu, un tas ir īpaši jauki, ja saruna ir ar cilvēku, kuru mīlam. Jūsu partneris vai partnere, sadarbībā ar ekspertiem aiz letes, pazīst šo pasauli mazliet vairāk un atradīs ko jaunu un aizraujošu tieši priekš jums.

Visdrīzāk jūsu partneris vai partnere pazīst šo pasauli mazliet vairāk, tādēļ sadarbībā ar alus ekspertiem noteiktispēs atrast un piedāvāt ko jaunu un aizraujošu, ko izmēģināt tieši jums.

4. Nebaidieties izmēģināt jaunas garšas un jaunus dzērienu veidus

Negarantējam, ka viss jaunais garšos, taču neuzzināsiet, ja nepamēģināsiet. Alus pasaule ir daudz plašāka, nekā no sākuma šķiet, tādēļ ļaujiet tai sevi pārsteigt. Ja izrādīsies, ka konkrētais alus veids jums patiešām negaršo, jūsu partneris visdrīzāk to labprāt izdzers, jo pamatā rekomendācijas balstās uz pašu pozitīvo pieredzi jeb - neviens nerekomendēs alu, kas pašam negaršoja. Kas, protams, nenozīmē, ka jums tas ir jāizdzer.

5. Meklējiet labus alus restorānus un alus ēstuves

Kopīgajai ēdienreizei izvēlieties labu alus restorānu vai ēstuvi, kurā piedāvā pieskaņot ēdienam dzērienu. Atrodaties tur, palūdziet sev ieteikt atbilstošu alu pie pasūtītā ēdiena - garšas, kuras iespējams radīt, savienojot ēdienu ar atbilstošu dzērienu, ir fantastiskas un noteikti liks jums daudz labāk saprast savu partneri.

6. Kā neapjukt, pērkot alu specializētā alus veikalā vai bārā?

Ja pērkat alu specializētajos amatnieku alus veikalos vai bāros, nebaidieties un nekautrējaties uzdot jautājumus darbiniekiem. Ieraugot veikalu plauktus, kuros ir vairāk par simts dažādiem aliem, var apjukt, taču specializētos veikalos lielākoties strādā ļoti zinoši darbinieki, kas ir gatavi palīdzēt ar padomu, iedrošina “Mežpils alus” someljē Andris Rasiņš

7. Svarīgi, kādā temperatūrā pasniedzat alu

Baudot alu, ir ļoti svarīgi, kādā temperatūrā šis alus ir nonācis jūsu glāzē. Katram alus veidam ir sava ieteicamā temperatūra, tāpēc itin viegli var apjukt. Šeit noder padoms, kuru viegli atcerēties - jo mazāks alkohola satura procents alum, jo zemākā temperatūrā būtu jāpasniedz alus. Jo lielāks alkohola saturs, jo tuvāk istabas temperatūrai jābūt alum!

Izklaide

Muzikālā apvienība “Ēriks Palkavnieks & Popkorni” izdevuši savu otro kopdarbu “Reiss uz Londonu”. Šis ir turpinājums TV personības Palkavnieka un viņa draugu iesāktajai sadarbībai vasarā, kad tika izdots debijas singls “Netveramā”.

Svarīgākais