7 olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai

© Publicitātes foto

6.lapa

Iesaka kulinārijas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo”

Publicitātes foto

Mazās pavlovas

Sastāvdaļas:

Kūkai:

4 olas

20 g cukura

1 šķipsniņa sāls

180 g pūdercukurs

2 ēd.k. kukurūzas cietes

1 ēd.k. citronu sula

Krēmam:

200 ml saldā krējuma

20 g cukura

1 - 2 glāzes ogu dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

2. Ļoti uzmanīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem (ja kaut viens grams dzeltenuma iekritīs olā, tad tā nesaputosies).

3. Olu baltumus liek tīrā un sausā bļodā, pievieno cukuru, sāli un puto, līdz var apgriezt bļodu kājām gaisā un baltums nekrīt ārā.

4. Turpina putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru (viss kopā aizņems līdz 10 min). Ar karoti traukā iecilā kukurūzas cieti un citronu sulu.

5. Uz cepampannas izklāj cepampapīru un izkārto masu kūciņām nelielos, apmēram 2 - 3 cm augstos aplīšos.

4. Liek kūku krāsnī, uzreiz samazina cepšanas temperatūru līdz 115 grādiem un cep 1h 15min. Kad laiks pagājis, krāsni izslēdz, bet kūku atstāj krāsnī pakāpeniski atdzesēties.

5. Pagatavo putukrējumu - saputo saldo krējumu kopā ar cukuru.

6. Kad kūka atdzisusi, pirms pasniegšanas tai virsū klāj putukrējumu un izdekorē ar ogām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Izklaide

Lieldienu vakarā, 20. aprīlī, TV3 šovā “Koru kari” četri kori ne tikai pārsteidza ar spilgtiem priekšnesumiem, bet arī drosmīgi izaicināja sevi, dziedot pat zviedru un franču valodās. Žūrijas rindām šajā vakarā pievienojās dziedātāja Ieva Kerēvica, kas reiz līdz uzvarai šovā aizveda Madonas zaļo kori. Vakara izskaņā, īsi pirms pusfināla, šova skatuvi bija jāatstāj Renāra Kaupera vadītajam Jelgavas violetajam korim.