Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Šodien sākas ikgadējā Rīgas restorānu nedēļa

© f64

Šodien sākas ikgadējā Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) rīkotā restorānu nedēļa galvaspilsētā, norāda RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.

Restorānu nedēļa norisināsies no šodienas līdz 12.jūlijam, un tajā dalību pieteikuši 32 restorāni.

RTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis atzīmēja, ka viesmīlības nozare ir viena no tām, kas šo pēdējo mēnešu laikā cietusi vissmagāk, tāpēc brīdī, kad restorāni nesen ir vēruši savas durvis un gaida apmeklētājus, ir īstais laiks restorānu nedēļām.

Pēc viņa teiktā, šoreiz gardēžu svētki norisināsies divas nedēļas, lai varētu apkalpot visus viesus, kā arī piesaistīt vairāk kaimiņvalstu tūristu.

Trīs kārtu maltīti 20 eiro vērtībā varēs iegādāt restorānos "AC Lounge", "Annas dārzs", "B-Bārs" restorāns, "Bon Vivant", "Čarlstons", "Čemodāns", "Duvel’s Pub", "Easy Wine", "Elements", "Ferma", "Hercogs Ķīpsala", "Key to Riga", "Laivu centrs", "Le Sommet", "Moltto Grill&Wine", Mākslas muzeja restorāns, "Neiburgs", "Niklāvs", "Osta", "OZO" restorāns, "Panorāma" un "Tinto".

Savukārt 25 eiro kategorijā piedalās restorāni - "3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt!"", "Dome", "Entresol", "Forest", "Garage", "Kaļķu vārti", "Kolonāde.Mūsu stāsti…", "Restorāns 3", "St. Petrus" un "Stage 22".

Rīgas restorānu nedēļu ik gadu organizē RTAB. Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes. Iniciatīva rīdziniekiem un pilsētas viesiem atklāj jaunus, augstvērtīgus restorānus, kuros piedzīvot Rīgas, Latvijas un visas Baltijas garšu.