Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Izmēģini! Trīs gardas un ērti servējamas receptes Jāņu galdam

© Publicitātes foto

2.lapa

Auzu drumstalkūciņas ar zemenēm un rabarberiem

1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” Auzu drumstalu kūkas maisījuma

200g auksta sviesta + neliels sviesta gabaliņš pannas ietaukošanai

2 - 4 ēdamkarotes ūdens

1 liels rabarbers

6 - 8 zemenes

Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Bļodā ieber Auzu drumstalu kūkas maisījumu. Ierīvē vai iedrupini sviestu un, ar pirkstu galiem beržot, izveido smilšveida konsistenci. Masai pievieno 2-4 ēdamkarotes ūdens. Mīci mīklu, līdz tā kļuvusi gluda un viendabīga.

1/3 daļu mīklas atstāj drumstalām, pārējo sadali 12 daļās.

Mafinu pannu nosmērē ar gabaliņu sviesta. 12 mīklas gabaliņus savel bumbiņās un mīklu ar pirkstiem izspaidi plakanu. Ieklāj to formiņās. Kamēr sagatavo pildījumu, mafinu formu ieliec ledusskapī.

Rabarberu un zemenes nomazgā, notīri un sagriez smalkos gabaliņos. Pildi pa virsu mīkliņai. Pa virsu rabarberiem un zemenēm sadrupini atlikušo mīklu un liec cepties krāsnī 25-30 minūtes - līdz auglīši kļuvuši mīksti.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā