Zemeņu laiks ir sācies! Pagatavo gardu keksu

© Ekrānuzņēmums

Atklājot vasaras ogu sezonu, "Rimi Latvia" piedāvā izcept zemeņu kēksu. Cepšanas laikā tas piepildīs virtuvi ar burvīgu, kārdinošu aromātu, un, izņemot no krāsns, būs nepārvarama vēlme nobaudīt silto kēksa šķēli.

Sastāvdaļas (8 porcijām)

  • Sviests
    225g
  • Cukurs
    400g
  • Olas
    3gab.
  • Citronu sula
    1ĒK
  • Citrona miziņa
    1gab.
  • Milti
    280g
  • Soda
    1/2TK
  • Sāls
    1/2TK
  • Grieķu jogurts
    230g
  • Zemenes
    340g
  • Milti
    40g
  • Pūdercukurs
    120g
  • Citrona sula
    2ĒK

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni uz 190C.

Bļodā savieno miltus, sodu un sāli.

Pievieno sarīvētu citrona miziņu, samaisa un noliek malā.

Citā bļodā ar elektrisko mikseri puto sviestu ar cukuru (3-5 min).

Tad pievieno pa vienai olai un puto līdz vienmērīgai masai.

Pievieno un iemaisa 1 ēdamk. citrona sulas.

Lēnām pievieno miltu maisījumu un grieķu jogurtu, līdz viss ir iemaisīts.

Zemenes sagriež smalkos gabaliņos un tiem pievieno 40 g miltu, apviļā.

Tad pievieno kēksa mīklai un iemaisa.

Samazina karstumu līdz 160C un cep kēksu 1 h jeb līdz kēkss ir izcepies.

Tad ļauj atdzist 20 min.

Pūdercukuru savieno ar 2 ēdamk. citrona sulas un tad aplej kēksu.

Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.

Svarīgākais