"Rimi" piedāvā gardu recepti - kā pagatavot 12 sulīgus krāsnī ceptus virtuļus.
Pagatavošana
Bļodā sajauc miltus, brūno cukuru, kakao, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
Pieber sasmalcinātu brūno šokolādi un samaisa.
Atsevišķā bļodā samaisa olas, skābo krējumu un eļļu.
Pievieno sausajām sastāvdaļām.
Tad pievieno pienu un maisa, līdz izveidojas vienmērīga masa, ko pilda konditorejas maisiņā.
Sagatavo mafinu pannu, ieziežot katru formiņu ar sviestu un vidū ieliekot nelielu bumbiņu, ko izveido, saburzot cepamo papīru.
Tad pilda ar virtuļu masu, veidojot riņķi.
Liek cepties 190 C 10 min
Tikmēr gatavo glazūru.
Katliņā silda sviestu un pienu, līdz sviests ir izkusis.
Samazina karstumu un maisot pievieno šokolādi, līdz tā ir izkususi.
Izslēdz krāsni un pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru, kārtīgi samaisot.
Atdzisušos virtuļus mērcē šokolādes glazūrā no vienas puses un apber ar krāsainām cukura skaidiņām.
Ļauj nostāvēties 30 min.