Konkursā noskaidros Latvijas labāko pavāru

"Konkursos piedalīties viennozīmīgi ir vērts," apgalvo pazīstamais pavārs, restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Ēriks Dreibants. Arī viņš pats savulaik piedalījies Latvijas gada pavāra konkursā, kur reizē ar iegūto 2. vietu saņēma milzīgu stimulu sevis tālākai profesionālai attīstīšanai. "Neatceros, kad vēl pēc tam man būtu bijis tik liels stimuls sevi pilnveidot," viņš atzīst.

Šodien Ķīpsalā tiek atklāta izstāde Riga Food 2010, kas kļuvusi par plašāko pārtikas nozares izstādi Baltijas valstīs un kur ik gadu tiekas šīs nozares profesionāļi no visas pasaules. Arī šogad izstādē, kas turpināsies līdz 11. septembrim, dalību pieteikuši 537 uzņēmumi no 39 valstīm. Izstādes laikā notiks vairāki Ērika Dreibanta pārstāvētā Pavāru kluba organizētie konkursi: Baltijas 2010. gada konditors, Starptautiskais pavāru konkurss Riga Open Culinary Cup 2010 un Latvijas 2010. gada pavārs, kurā piedalīsies septiņi dalībnieki, kas izvēlēti pēc iesūtītajiem mājasdarbiem – receptēm un fotogrāfijām. Kaļķu vārtus pavāru konkursā pārstāvēs Ērika Dreibanta kolēģis Viesturs Lasmanis, kurš pērn šajā konkursā ieguva 3. vietu, bet šogad mēģinās tikt augstāk. Diemžēl līdzjutēju rindās Ēriks Dreibants nevarēs būt, jo pavāru konkurss notiks piektdien, kad Valsts prezidentam Valdim Zatleram brauc ciemiņi un šefpavāram būs jāgatavo viņiem svētku pusdienas.

Pilnīgi iespējams, ka viesiem pusdienu galdā tiks celtas Latvijas baravikas, kas, kā saka Ēriks Dreibants, ir šī rudens hits. Un, tā kā Kaļķu vārti savā virtuvē izvēlas mūsdienu Latvijas sezonālos produktus, jau pavisam drīz ēdienkartē būs gan cidonijas, gan šefpavāra vājība – pīlādžogas, no kurām tiek gatavotas gan mērces gaļai, gan saldējums. "Nezinu, kur vēl Latvijā taisa pīlādžu saldējumu," viņš palepojas ar savu īpašo recepti.

Nav jau tā, ka Ērika Dreibanta dzīve paiet tikai restorāna virtuvē – arī viņš šoruden par obligātu brīvdienu pasākumu uzskata došanos uz mežu sēnēs. "Mans hobijs ir ornitoloģija un sikspārņu pētīšana, tāpēc no darba brīvajā laikā maksimāli cenšos doties prom no Rīgas. Kādreiz – jā, es visu laiku biju virtuvē, bet, kopš man izveidojās ģimene un piedzima dēls, esmu sapratis, ka bez virtuves dzīvē ir vērtīgākas lietas," viņš pasmaida un atzīst, ka pusotru gadu vecais dēlēns Pauls ir tas, kura dēļ vairs negribas visu laiku būt pie plīts.

Izklaide

Muzikālā apvienība “Ēriks Palkavnieks & Popkorni” izdevuši savu otro kopdarbu “Reiss uz Londonu”. Šis ir turpinājums TV personības Palkavnieka un viņa draugu iesāktajai sadarbībai vasarā, kad tika izdots debijas singls “Netveramā”.

Svarīgākais