Recepte: kā pagatavot frikadeļu zupu itāļu gaumē

© Ekrānuzņēmums

"Rimi" piedāvā frikadeļu zupas video recepti sešām personām, kas pagatavota itāļu gaumē.

Sastāvdaļas

Frikadelēm

  • Liellopu maltā gaļa 125g
  • Maltā cūkgaļa 125g
  • Baltmaizes drupačas 25g
  • Pētersīļi 5g
  • Oregano 1TK
  • Parmezāna siers 25g
  • Ola 1gab.
  • Sāls 1TK
  • Pipari 1/2TK
  • Olīveļļa 1ĒK

Zupai

  • Olīveļļa 1ĒK
  • Burkāni 90g
  • Sīpoli 1gab.
  • Selerija 1 kāts
  • Ķiploks 2daiviņa
  • Vistas gaļas buljons 1,5l
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Pērļu grūbas 100g
  • Spināti 80g

Pasniegšanai

  • Parmezāns

Pagatavošana

Lielā bļodā liek liellopa un cūkgaļas malto gaļu.

Pievieno maizi, pētersīļus, oregano, parmezānu, olu, 1 tējk. sāls un ½ tējk. piparu. Samaisa.

Izveido frikadeles bumbiņas.

Uz pannas sakarsē olīveļļu un cep frikadeles, līdz tās kļūst brūnas (aptuveni 4 minūtes, ik pa laikam tās apveļot). Noliek malā.

Lielā katlā sakarsē eļļu. Pievieno sīpolus, seleriju un burkānus, sautē, līdz tie kļūst mīksti (6-8 min).

Tad pievieno ķiploku un sautē vēl 1 min.

Pievieno vistas buljonu, sāli, piparus un silda līdz sāk burbuļot.

Tad pievieno pastu un frikadeles, samazina uguni un ļauj sutināties apmēram 10 min vai līdz pasta ir gatava.

Pievieno spinātus, apmaisa un noslēdz uguni.

Pasniedz pārkaisītu ar parmezāna sieru.

Izklaide

Alternatīvā roka grupas “The Tunes” debijas albums, kuru, kā viņi paši saka, prezentē ar lepnumu. “Albums piedāvā plašu mūzikas ceļojumu, kurā katrs skaņdarbs atklāj jaunu sajūtu, domu un emociju pasauli. Ar šo debijas projektu grupa vēlas izzināt nezināmo, atrast neredzēto un piedzīvot nepiepildīto, piedāvājot klausītājiem aizraujošu mūzikas un pašatklāsmes pieredzi.”