Izmēģini! Kabaču un apelsīnu ievārījums

© gardezi.lv

"Rimi Gardēži" iesaka recepti, kurā vari izmantot dārza karaļus - ķirbjus!

Sastāvdaļas:

  • Kabači - 1 kg (attīrīti no mizas un sēklām)
  • Cukurs - 1 kg
  • Apelsīni - 3 gab.
  • Citrons - 1 gab.
  • Kanēlis - 1 tējk.

Pagatavošana

Nomizo kabaci un attīra no sēkliņām. Sagriež smalkāk un liek katlā. Pierīvē citrona un divu apelsīnu mizu. Pievieno kanēli un cukuru. No apelsīniem un citrona izspiež sulu un lej katlā. Liek vārīties vismaz 25 - 30 minūtes, līdz kabači izšķīduši, kļuvuši caurspīdīgi.
Manā gaumē būtu šo ievārījumu vēl arī izspiest caur sietu, tad tas top pavisam viendabīgs. Tomēr var to pildīt burciņās uzreiz. Ja esi izvēlējies izspiest ievārījumu caur sietu, pirms pildīšanas burciņās tas jāuzkarsē vēlreiz.

Ieteikums!
Pēc atvēršanas ievārījumu ieteicams glabāt ledusskapī. Un, protams, tā kā tajā ir daudz cukura - lietot samērīgā daudzumā.

Izklaide

Lai gan pēc skaita devītā latvju “punk/HC” mūzikas izlase tiak izdota jau pērn oktobrī, apskatnieka rokās tā kaut kā nonāca tikai tagad – reizē ar „Inokentijs Mārpls” līdera Raimonda Lagimova jeb Dambja izdoto žanrisko brālēnu vai māsīcu, neatkarīgo grupu izlasi “Odekolons”.