Izmēģini! Kabaču un apelsīnu ievārījums

© gardezi.lv

"Rimi Gardēži" iesaka recepti, kurā vari izmantot dārza karaļus - ķirbjus!

Sastāvdaļas:

  • Kabači - 1 kg (attīrīti no mizas un sēklām)
  • Cukurs - 1 kg
  • Apelsīni - 3 gab.
  • Citrons - 1 gab.
  • Kanēlis - 1 tējk.

Pagatavošana

Nomizo kabaci un attīra no sēkliņām. Sagriež smalkāk un liek katlā. Pierīvē citrona un divu apelsīnu mizu. Pievieno kanēli un cukuru. No apelsīniem un citrona izspiež sulu un lej katlā. Liek vārīties vismaz 25 - 30 minūtes, līdz kabači izšķīduši, kļuvuši caurspīdīgi.
Manā gaumē būtu šo ievārījumu vēl arī izspiest caur sietu, tad tas top pavisam viendabīgs. Tomēr var to pildīt burciņās uzreiz. Ja esi izvēlējies izspiest ievārījumu caur sietu, pirms pildīšanas burciņās tas jāuzkarsē vēlreiz.

Ieteikums!
Pēc atvēršanas ievārījumu ieteicams glabāt ledusskapī. Un, protams, tā kā tajā ir daudz cukura - lietot samērīgā daudzumā.

Izklaide

Mākslas un dabas sintēzes pasākums “Ezera skaņas” šogad notiks 26. jūlija rītā jau tradicionālajā vietā – Kāla ezerā, Madonas novada Vestienas pagastā. Šoreiz pasākuma apakšnosaukums būs “Mēs tikai skrienam pa apli un spēlējamies”.

Svarīgākais