Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Noskaidrots, cik bieži Latvijas iedzīvotāji dzer kafiju

© Pixabay

Latvijā 91,5% aptaujāto iedzīvotāju kafiju dzer katru dienu, liecina veikalu tīkla "top!" aptauja par iedzīvotāju kafijas dzeršanas paradumiem.

Savukārt 7,6% aptaujāto iedzīvotāju kafiju lieto dažreiz.

Kā liecina aptaujas dati, 35% respondentu atzīst, ka iemīļotākais veids kafijas baudīšanai ir tai pievienojot pienu un cukuru, 31% - kafiju dzer ar pienu un 29% - dzer melnu kafiju. Savukārt 13% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju kafijai pievieno dažādus saldinātājus un pievieno specializētos piena aizstājējus.

Aptaujā noskaidrots - 36% respondentu atzīst, ka tieši kafijas dzeršana ir lielisks veids, kā pamosties no rīta. Vienlaikus 91% aptaujāto norādījuši, ka pirmo kafiju dzer mājās līdz plkst.8 no rīta.

Kā liecina aptaujas dati, 65% aptaujāto iedzīvotāju visbiežāk iegādājās malto kafiju, 39% - šķīstošo kafiju un 28% - kafijas pupiņas.

Aptaujā secināts, ka 47% respondentu kafiju veikalu plauktos izvēlas pēc piešķirtās atlaides, bet 46% svarīgs ir arī zīmols un atpazīstamība. Aptaujā respondenti norādījuši, ka visbiežāk iegādātās kafijas ir "Jacobs", "Merrild", "Lavaza" un "Paulig".

Aptaujā, kas norisinājās no 19.septembra līdz 27.septembrim, piedalījās 742 veikalu tīkla "top!" sociālo tīklu sekotāji no visas Latvijas.

Veikalu tīkls "top!" ir lielākais Latvijas uzņēmējiem piederošais veikalu tīkls. Ar preču zīmi "top!" Latvijā šobrīd darbojas 203 pārtikas veikali, no tiem 118 "top!" un 85 "mini top!", kuri pieder 14 vietējiem uzņēmumiem - SIA "Firma Madara 89", AS "LPB", SIA "Dekšņi", SIA "Mārksmens", SIA "Madara 93", SIA "AA & Co", SIA "Krista-A", AS "Roga-Agro", SIA "G.A.L.", SIA "Ogres prestižs", SIA "Pārtikas veikalu grupa", SIA "SP", SIA "Palmas-S" un SIA "LM Jūrmala".