Interesanta recepte: sīpolu marmelāde

 
©gardezi.lv

"Rimi Gardēži" dalās ar visai interesantu ziemas krājumu veidošanas recepti - sīpolu marmelādi!

Nepieciešams:

  • 200 g nomizotu sarkano
  • ļoti plāni sagriezti 200 g nomizotu šalotes sīpolu
  • 200 g nomizotu saldo sīpolu, ļoti plāni sagriezti
  • 250 ml aveņu etiķa
  • 500 g Demeraras cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 2 kanēļa standziņas
  • 10 timiāna zariņi
  • 1 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • 1 citrona miziņas, smalki sarīvētas
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Katlā sakarsē eļļu un liec cepties sīpolus, uzberot sāli. Pasautē 3-5 minūtes. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas un uz vidēji lielas liesmas vāri zem puspavērta vāka apmēram 25 minūtes, līdz masa sāk karamelizēties. Beigās noņem vāku, uzgriez lielāku liesmu un karamelizē, līdz pannā ir palicis nedaudz karameles. Atdzesē un pasniedz vai liec burkās.