"Skudru pūznis" ir diezgan viegli pagatavojams – nedaudz laika virtuvē, un sanāk garšīgs un sātīgs rezultāts. Latvieši ir čakla tauta – čakli kā skudras... Tāpēc piedāvājam "Skudru pūzni" kā vienu no Latvijas gardākajām kūkām.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: izcep (vai nopērk) cepumus, sadrupina tos. Riekstus apcep un sasmalcina. Pie cepumiem klāt liek rozīnes, magones un sadrupinātus riekstus (nedaudz riekstu atstāj), pievieno iebiezināto pienu un izkausēto margarīnu (vai sviestu). Visu kārtīgi samaisa, liek uz šķīvja skudru pūžņa formā. Virsū uzber magones un atlikušos riekstus. Liek ledusskapī, lai sacietē (parasti gatavojam vakarā un no rīta var ēst).
Avots: gardezi.lv